Eb-selejtező: jól zártak a fiatal magyar lányok - reakció

Értékelt a szövetségi edző.

Forrás: mlsz.hu

Schumi Dorottya csapata Mayer Zsófia góljával 1-0-ra legyőzte Bulgáriát az U17-es Eb-selejtezőn - írta meg a hivatalos honlapján az MLSZ.

Norvégiában a házigazdáktól és az ír válogatottól vereséget szenvedett, a bolgárokat azonban legyőzte női U17-es válogatottunk a korosztály Eb-selejtezőjében. 

Mayer Zsófia a 32. percben remek ütemben vett át egy passzt és jó 20 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0–1).

Ezen kívül több lehetőségünk is volt, egyszer éppen Mayer Zsófia vihette a labdát egy az egyben a kapusra, de akkor nem talált be. Több lövéssel is próbálkozott csapatunk, de nem volt elég éles a játékunk, illetve a bolgár válogatott is igen szervezetten védekezett. 

A második félidőre próbált frissíteni Schumi Dorottya szövetségi edző, de újabb gólt a cserék segítségével sem tudtunk lőni, így 1–0-s győzelemmel ért véget a torna magyar szempontból utolsó találkozója. 

– Pozitívan kell hozzáállnunk, de nagyon hiányzott a vírus miatt elmaradt U16-os Development torna, hogy a lányok nagyobb rutint szerezzenek. Bízunk abban, hogy a tavaszi második fordulóban jó teljesítményt tudunk nyújtani. Kiemelném a kapusunkat, Pongrácz Ágnest, aki mindhárom találkozón végig kiemelkedő teljesítményt hozott – nyilatkozott Schumi Dorottya szövetségi edző.

Bulgária-Magyarország 0-1
gsz.
: Mayer (31.)

Legfrissebb híreink