Eb-selejtező: hősies meccsel zárt a női U19-es magyar válogatott

Az emberhátrány sem jelentett akadályt.

Forrás: mlsz.hu

Turtóczki Sándor csapata egy félidőt emberhátrányban futballozott a török válogatott ellen, de így is magabiztosan legyőzte ellenfelét a dániai Eb-selejtező torna utolsó játéknapján – számolt be róla a hivatalos honlapján az MLSZ.

A török és a magyar válogatott is pont nélkül állt a keddi találkozó előtt, így mindkét csapat számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény az egymás elleni összecsapáson. Ez meg is látszott a pályán, ahol mindkét fél nagyon szeretett volna gyorsan gólt szerezni, de a sietség a találkozó első szakaszában kapkodásba csapott át.

Az első találatot a 32. percben Árvay Hanna jegyezte, aki Siber Glória felpasszát vette át jól, kicselezte a védőjét, és végül a kapus mellett elpasszolva a labdát megszerezte a vezetést (0–1).

A szünet előtt azonban emberhátrányba kerültünk, Bokor Blanka kapott piros lapot. A pihenő alatt Turtóczki Sándor szövetségi edzőnek át kellett szerveznie csapatát, ami jól sikerült, a cserék jól szálltak be a mérkőzésbe, és a második játékrészben tíz emberrel is mi támadtunk többet.

A 65. percben Sali Rebeka szerezte meg második gólunkat a kapu előtt kialakult kavarodásból (0–2). Végül a hajrában, a 93. percben a csereként beállt Kiss-Lantos Hanna állította be a 3–0-s végeredményt, így válogatottunk a csoport harmadik helyén zárta a selejtező őszi fordulóját.

– Sok energiát kellett mozgósítania a csapatnak, amit meg is tett. Törökország nem játszott alárendelt szerepet, megnehezítette, hogy megszerezzük a három pontot, de a lányok meg tudtak felelni az elvárásoknak. A két csoportfavorit ellen is tisztességgel helytálltunk, de akkor még a támadójátékunk miatt maradt bennem hiányérzet. A csapat az utolsó találkozóra összeállt, és meg is nyerte azt. Többen is ragyogó teljesítményt nyújtottak a tornán, mint például a kapusunk, Török Noémi, vagy Árvay Hanna. Nagy Fanni végig stabil teljesítményt hozott és Sali Rebeka is nagy akarattál játszott ma, és még sorolhatnám a neveket. Elégedett lehetek a csapatommal – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Törökország-Magyarország 0-3
gsz.:
Árvay (31.), Sali (64.), Kiss-Lantos (92.)

Legfrissebb híreink