Eb-selejtező: az egyik szemük sírhat, a másik nevethet a magyaroknak

Tíz emberre fogyatkozott az U19-es válogatott.

Forrás: MLSZ/Twitter

A magyar U19-es válogatott Írországgal csapott össze az Eb-selejtező 4. csoportjában. A találkozón egyetlen gól született, ezt Lonergan szerezte az első félidő derekán.

A mieink Dragóner kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be a találkozót, a játékost a 68. percben állította ki a játékvezető.

A magyarok a vereség ellenére is örülhetnek, hiszen a második helyen zártak a csoportban, így tavasszal az elitkörben folytathatják.

Az MLSZ beszámolója:

"A mérkőzés jó iramban kezdődött, mindkét fél komolyan vette a találkozót. Az első lehetőség az írek előtt adódott, Pécsi hárította Lonergan lövését.

Nem sokkal később az ellenfelet sikeresen letámadó Tuboly csapott le egy labdára, passza azonban pontatlan volt a jó ütemben meginduló Kállai felé.

A 24. percben Kovács Patrik szabálytalankodott Zefivel szemben, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyeshez a sértett állt oda, lövését Pécsi Ármin azonban bravúrral védte.

Az ellenfelet nem tántorította el a kihagyott tizenegyes, tovább támadott és a 27. percben Zefi kapu előtt keresztbe lőtt labdáját a hosszún érkező Lonergan a kapunkba rúgta.

A félidő vége előtt lehetőségünk volt az egyenlítésre, Lisztes tört be balról, lövése azonban egy blokkoló védőről szögletre pattant.

A szünetben kettőt is cserélt Szélesi Zoltán szövetségi edző, Berkit Szűcs, míg Lisztest Jurek váltotta. Az 57. percben éppen utóbbi került helyzetbe, de fölé lőtte a ziccert. A mieink ezt követően is próbálták irányítani a játékot, és mindent megtettek az egyenlítésért, viszont sorsunkat megpecsételte Dragoner kiállítása a 68. percben.

Válogatottunk azonban nem adta fel a harcot és a hajrában beállt Naggyal és Baktival kiegészülve megőrizte az eredményt. A csoport második mérkőzésén Wales 9-2-re legyőzte Gibraltárt, így ők is négy ponttal végeztek, de a mieink jobb gólkülönbségüknek köszönhetően továbbjutottak a tavaszi elitkörbe.

- Ahogy arra előzetesen is számítottunk, egy nagyon kemény, párharcokkal, fizikális mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel szemben. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, hiszen mindezt csapatként hajtottuk végre. Az egyéni hibákon azonban javítanunk kell, mivel mind a tizenegyest, mind a gólt megelőzően egyéni hibát vétettünk védekezésben. A helyzetkihasználással sem lehetünk elégedettek, ennél sokkal jobb arányban kell értékesítenünk helyzeteinket a későbbiekben. Dolgozni fogunk azért, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat, de elsősorban a játékosoknak kell megérteniük, hogy a nemzetközi futballban csakis százszázalékos pontossággal és odaadással lehet sikereket elérni – mondta Szélesi Zoltán a lefújás után."

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, 4. CSOPORT
3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ÍRORSZÁG 0–1 (0–1)
Bangor, Nantporth Stadion. Vezette:
Chivulete (román)
MAGYARORSZÁG: Pécsi – Bodnár (Farkas, 62.), Babós, Dragóner, Kovács – Berki (Szűcs, a szünetben), Kocsis, Tuboly – Lisztes (Jurek, a szünetben), Gruber (Nagy Zsombor, 73.), Kállai (Bakti, 79.). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gólszerző: Lonergan (27.)
Kiállítva: Dragóner (68.)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Írország    3 3 – – 9–0 9 9p
2. MAGYARORSZÁG  3 1 1 1 8–1 7 4p
3. Wales    3 1 1 1    9–4 5 4p
4. Gibraltár    3 – – 3 2–23 –21 0p

FRISSÍTÉS:

SZERDA, 10.26:

Legfrissebb híreink