Eb: mégis zárt kapus lesz a magyarok egyik meccse?

Megszólalt az UEFA elnöke.

Forrás: Réti Zsolt

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon a portugálokkal, a franciákkal és a németekkel találkozik a csoportkörben. Előbbi két ellenféllel a Puskás Arénában csapnak össze Marco Rossi tanítványai, míg a Németország elleni mérkőzésnek München ad otthont. 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a müncheni stadionba 14500 szurkoló lehet jelen a lelátókon az Eb-meccseken. Ám most sajtóhírekre hivatkozva az nso.hu arról ír, hogy nem zárható ki, hogy az Allianz Arenában zárt kapuk mögött rendezik meg a három csoportmeccset és az egyik negyeddöntőt. Ha ez a forgatókönyv valósul meg, a Németország-Magyarország meccsen sem lehetnek szimpatizánsok.

 

"Nem arra kértünk garanciát, hogy mindenképp nézők előtt rendezzék meg a mérkőzéseket, hanem arra, hogy ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a rendező városok tegyenek meg mindent, hogy beengedhessék a szurkolókat a stadionokba. Senki sem gondolja, hogy mindenáron ragaszkodunk a drukkerekhez, a végső döntés minden esetben a helyi hatóságoké.

 

Az oltások, a tesztek, a higiéniás állapotok biztosítása ugyanakkor hitet adott nekünk, és olyan városokkal dolgozunk együtt, amelyek osztoznak ebben. Törekszünk rá, hogy az élethez hasonlóan a futball is minél előbb visszatérjen a régi kerékvágásba" - idézi az nso.hu Aleksander Ceferint, az UEFA elnökét.

Érdekesség, hogy korábban Bilbao és Dublin azért nem maradhatott házigazda, mert nem tudta vállalni a szurkolók beengedését a stadionokba. 

Legfrissebb híreink