Eb: egyeztetett a rendező városokkal az UEFA

A szurkolók beengedéséről is szó volt.

Forrás:

A rendezőkkel folytatott megbeszélést követően az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) továbbra is kitart amellett, hogy az egy évvel elhalasztott kontinensviadalt az eredetileg kijelölt 12 város az eredeti időpontban rendezze meg.

Az UEFA honlapján szerdán megjelent közlemény szerint a szurkolók részvételéről áprilisban születhet döntés.

Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke arról beszélt, a torna rajtjához közeledve optimistán látja a vírushelyzet alakulását. Hozzátette, fontos, hogy minél több időt biztosítsanak a rendező városoknak és azok kormányainak ahhoz, hogy pontos képet kapjanak arról, mi várható június-júliusban.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott esemény egyik házigazdája Budapest lenne, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A jelenlegi állás szerint az Eb-résztvevő magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal. A magyar főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, München, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku lenne rendező.

Az UEFA a várakozások szerint márciusban dönt véglegesen a torna sorsáról. Ceferin korábbi nyilatkozata szerint a lakosság átoltottsága kulcsfontosságú ahhoz, hogy az eredeti terveknél maradjanak.

Az Eb-t június 11. és július 11. között rendezik.

Legfrissebb híreink