Eb-döntőre utazik a magyar női futsalválogatott

Íme, a keret!

Forrás: MLSZ

A mieink pénteken a házigazda portugálok ellen játszanak a női futsal Európa-bajnokság elődöntőjében, vasárnap pedig már éremért lépnek pályára - jelentette az MLSZ.

Az UEFA második alkalommal rendezi meg a női futsal Európa-bajnokságot, a négy válogatottat felvonultató tornának Porto, pontosabban annak egyik külvárosa, Gondomar ad otthont. A négyes döntőben a házigazda portugálok, a spanyolok és az ukránok mellett a magyar válogatott is részt vesz, miután az UEFA az orosz válogatott kizárása után az oroszok selejtezőcsoportjában a második helyen végző magyar csapatot kérte fel a fináléban való részvételre.

Frank Tamás szövetségi edző csapatának tagjai a tavaly őszi Eb-selejtezők után május végén találkoztak először, és ezt követően még négy alkalommal vettek részt egy-két napos összetartásokon, majd a múlt héten a horvátországi Porecben szerepeltek egy nemzetközi tornán. A mieink négy mérkőzést játszottak le, a horvátokat 4-1-re legyőzték, a lengyelekkel szemben 2-0-ra alulmaradtak, a finnek és a norvégok ellen pedig döntetlent értek el.

– Vegyes érzések vannak bennem a horvátországi torna után, mert voltak jó időszakaink, amikor védekezésben stabilak voltunk, végrehajtottuk, amit szerettünk volna – mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző. – Voltak azonban hullámvölgyek is a játékunkban, ezek alapján úgy gondolom, nagyon nehéz dolgunk lesz a portugálok elleni elődöntőben. Elsősorban a védekezésen dolgoztunk sokat, és bár érezhető a fejlődés a játékunkon, a nemzetközi mérkőzések magas tempójában még sokat hibáztunk. A portugálok ráadásul egész más minőséget képviselnek, mint legutóbbi ellenfeleink, a világ egyik legjobb csapatáról van szó, technikailag, taktikailag és fizikálisan is magasan kiemelkednek az európai mezőnyből. Megtisztelő, hogy részt vehetünk az Eb-döntőben, mindent megteszünk a tisztes helytállás érdekében.

A horvátországi viadalon Vámosi Georgina térdsérülést szenvedett, ezért nem utazhat a csapattal Portugáliába, Koch Fruzsina kisebb sérülése viszont rendbe jött, ő ott lehet a négyes döntőben.

A mieink pénteken, magyar idő szerint 22.30-kor lépnek pályára a portugálok ellen (a másik elődöntőben a címvédő spanyolok és az ukránok játszanak egymással), míg vasárnap a bronzmérkőzés 15.30-kor, a döntő 19.00 órakor kezdődik.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok:

Hargas Annamária (Astra-Activtek HFC-Üllő)
Torma Lilla (DEAC)

Mezőnyjátékosok:
Csepregi Gabriella (Femminile Molfetta)
Fábián Rebeka (Budaörs Endo Plus Service)
Folk Zsuzsanna (Budaörs Endo Plus Service)
Fülöp Diána (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Koch Fruzsina (Budaörs Endo Plus Service)
Kota Gabriella (ASD Vis Fondi)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Szalkai Kitti (2F-BAU Tolna-Mözs)
Tóth Nóra (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Varga Adél (Astra-Activtek HFC-Üllő)

Legfrissebb híreink