Eb: a csodacsere elmondta, mi az U17-es válogatottunk célja

Fantasztikusan sikerült a magyar csapat rajtja.

Forrás:

Szombat este kezdte meg a szereplését a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságon. A mieink keresve sem találhattak volna sokkal nehezebb ellenfelet, mint Portugália, de szerencsére a három pontot Preisinger Sándor legénysége szerezte meg. Az összecsapás egyetlen gólját Kosznovszky Márk szerezte meg a 79. percben. Érdekesség, hogy válogatottunk nyerőembere csereként lépett pályára a meccsen. Kosznovszky egyébként első találatát lőtte a nemzeti csapatban, mondhatjuk, hogy remek volt a futballista időzítése. 
 

Kosznovszky elmondta, a vezetés megszerzése után nagyon nyomott a portugál alakulat, alig várta, hogy a bíró lefújja a találkozót. Hozzátette, a mieink egyik erőssége, hogy képesek kapott gól nélkül lehozni a meccseket.
 
"Korábban még nem szereztem gólt a válogatottban, örülök, hogy egy ilyen fontos meccsen tudtam először betalálni. A gólnál kipöcköltem a labdát a bal szélre Zuigebernek, beindultam, majd szépen kaptam vissza területbe, és máris lövőhelyzetbe kerültem. A kapus nagydarab volt, azonnal elém ugrott, láttam, hogy csak alatta van hely, ezért ott passzoltam el a labdát. A gól után nehéz pillanatokat éltünk át, minden percben a lefújást vártam, de nagyon jól védekeztünk, és megtartottuk az előnyt. Nagy erénye a csapatnak, hogy kapott gól nélkül tudjuk hozni a mérkőzéseket, most is ez jelentette a sikert" - fogalmazott a középpályás. 
 

null

null

 
A magyarok nem sokáig ülhetnek a babérjaikon, hiszen kedden Izlanddal mérik össze az erejüket. Az északiak is győzelemmel kezdték a kontinensviadalt, az első körben Oroszországot múlták felül 3-2-re. Kosznovszky úgy véli, kiegyenlített csoportban vannak, ennek ellenére szeretnék kiharcolni a továbbjutást. Az együttesünk célja egyébként a világbajnoki kvalifikáció. Az Eb-ről öt csapat juthat el a vb-re.
 
"Nehéz meccsek várnak még ránk, és amire számítottunk, az be is következett, vagyis ebben a csoportban tényleg bármi megtörténhet. Még legalább egy győzelem kell a csoportból való továbbjutáshoz a hátralévő két találkozón. Most az a legfontosabb, hogy megnyerjük a soron következő összecsapást, és majd csak azután kezdhetünk el komolyan gondolkodni a kitűzött célunk elérésén, a világbajnokságra való kijutáson" - mondta az MTK játékosa.

Legfrissebb híreink