Eb 2016: Storck igazolásával hagyja ki Nagy Ádám a szóbeli érettségit

Budapest – A magyar keret legfiatalabb tagjáról a Telepy Iskola pedagógusa beszélt.

Forrás: mlsz.hu

A magyar keret legfiatalabb tagjának, Nagy Ádámnak a szezonzárása igen komoly terheket ró a 20 esztendős labdarúgóra, aki az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa megnyerése után most Franciaországban készül első Eb-mérkőzésére, a szóbeli érettségiket viszont így kihagyja – Bernd Storck igazolásával.

 

- Ádám nagyon tudatos, fegyelmezett tanuló, aki a májusi időszakban nemcsak a Ferencváros és a válogatott játékosaként állta meg helyét, hanem az írásbeli érettségiken is – mondta el az mlsz.hu-nak nyilatkozva Rádi Zsuzsanna, a Telepy Iskola pedagógusa, aki Ádám ügyeit kezelte az iskola testületén belül – E mellett külön méltányolható, hogy soha semmilyen különös eljárást, kivételezést nem kért a vizsgái során.

 

A tanárnő azt is elmondta, hogy az 1995. június 17-én született Nagy Ádám kénytelen kihagyni a szóbeli érettségiket, mert a magyar válogatott éppen Portugália elleni csoportmeccsét játssza majd Lyonban, amikor esedékesek lennének, ezért – az MLSZ és Bernd Storck igazolása után – felmentést kapott a vizsgákon való részvételen.

 

- Ezt természetesen el is fogadta az iskola vezetése, amely fontosnak tartja a kiemelkedő sportolók támogatását. Amellett, hogy büszkék vagyunk Ádám sportteljesítményére, azt is el kell mondanom, az iskolában, főleg a kisebb diákok számára roppant motiváló, hogy időről-időre találkozhatnak vele – fogalmazott Rádi Zsuzsanna.

Legfrissebb híreink