Dzsudzsák útját járná az Ajax magyar tehetsége

Amszterdam - Magasabb a színvonal, nagyobb a sebesség Hollandiában.

Forrás:

Schön Szabolcs, az Ajax U19-es csapatának magyar szélsője januárban a Honvédtól szerződött az amszterdamiakhoz, ahol jelenleg az U19-es csapatnál a korábban az Atlético Madridnál, az Evertonnál, a Fulhamnél és a Hertha BSC-nél is megforduló John Heitinga az edzője, számol be róla a Nemzeti Sport.

A magyar tehetség az Ajax honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, nagyszerűen érzi magát Amszterdamban, és hozzátette: „Remélhetőleg Dzsudzsák Balázs nyomdokaiba léphetek.”

Schön tavaly győzte meg a holland klub megfigyelőit, azt is tudja, mikor.

"Azt hiszem a dánok elleni U17-es válogatott párharcban. Két meccset játszottunk, 3–0-ra és 3–1-re nyertünk. Egy gólt szereztem és volt két gólpasszom is.”

A hollandok továbbra is figyelemmel követték a szereplését, a jó játékának köszönhetően pedig hamarosan szerződtették is a fiatalt.

Schön Amszterdamban egy helyi családnál él, míg barátnője Magyarországon. A futballista elmondta, hogy hiányzik neki a párja, de jól érzi magát Hollandiában.

„Igazán nagyszerű itt. Ez egy óriási klub, nagyobb, mint a korábbi csapatom. A játékosok magasabb színvonalt képviselnek, a sebesség sokkal nagyobb itt. A csapattársak és az edzők nagyon kedvesek, sok meccsen játszok, boldog vagyok a fejlődésemmel és örülök az itt szerzett tapasztalatoknak” – mondta a 17 éves balszélső, aki a jövőről is beszélt:

„Jövőre szeretnék csatlakozni a Young Ajaxhoz [a második számú csapat, amely a másodosztályban szerepel – a szerző], aztán remélhetőleg lépésről lépésre haladva eljutok a felnőttcsapathoz is” – mondta Schön, aki Dzsudzsák Balázs nyomdokaiba szeretne lépni.

„A PSV-ben játszott hat évvel ezelőttig, és ő is bevethető mindkét szélen. Jó játékos, aki szerepelt az Eredivisie-ben és a válogatottban is. Dzsudzsák most harmincéves, remélhetőleg a következő években a nyomdokaiba léphetek.”

 

Hemingway edzőkérdésről, pestisről és az izraeli elnökről írt - NB1.hu

Elmúlt napok fejleményeire reagált.

Legfrissebb híreink