Dzsudzsák részleteket mesélt el a Szalai-nyilatkozattal kapcsolatban

Elmeséljük, miért fontos az utolsó mondata.

Forrás:

Szalai Ádám olyan játékos, aki már többször is frankón elmondta a véleményét. Szavai azonban nem üres frázisok vagy olyan mondatok, melyekkel nem kell foglalkozni.
 
Tudták, érezték ezt a magyar válogatottnál is, a szakmai stáb és a játékosok egyaránt, mert Szalai a szlovákok elleni vereség után is kinyitotta a száját (és egyébként a horvátok legyőzése után is, és akkor is frankón elemzett). Mondanivalóját megbeszélték a nemzeti csapatnál, nem próbáltak meg úgy tenni, mintha nem mondott volna semmit vagy nem lenne jelentősége a mondanivalójának.
 
És ezt megerősítette a nemzeti gárda csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs is, aki a Nemzeti Sportnak adott terjedelmes interjút abból az alkalomból, hogy vasárnap 100. alkalommal lépett pályára címeres mezben.
 
A Szalai-esetről a következőket mondta Dzsudzsák: 
 
„Ha már Szalai Ádám: a mérkőzés előtt leültek, hogy megbeszéljék a szlovákiai kifakadását?
Négyszemközt és a csapat előtt is megbeszéltük a dolgokat. A médiában és a szurkolók körében hangsúlyos téma volt ez, a csapaton belül mi nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget. Ádám szót kért a csapat előtt, ne legyen sértődés, nem akarta a szőnyeg alá söpörni a problémákat, úgy volt vele, az a legjobb, ha tiszta lelkiismerettel tudunk egymás szemébe nézni. Telkiben leültünk, s arról beszéltünk, olyan lehetőség előtt állunk, amely nagyon keveseknek adatik meg. A mi generációnknak alighanem az utolsó lehetősége, hogy világeseményre kijusson, ráadásul hazai pályán, Budapesten léphetnénk pályára.”
 
Utolsó mondata ebben a témakörben nagyon fontos, nemcsak a játékosoknak, hanem mindenkinek. Dzsudzsáknak meg különösen. Az interjúban ugyanis arról is beszélt, hogy rengeteg támadás érte, a két selejtező előtt arról ment szavazás az interneten, hogy tagja legyen-e egyáltalán a magyar válogatott keretének...
 
Dzsudzsák valóban rengeteg kritika célpontja volt a pályafutása alatt, ezek a hangok akkor erősödtek fel először, amikor a PSV-ből nem olyan csapatba igazolt (és azóta sem), amit a közvélemény elvárt tőle.
 
Két dolgot azonban nem lehet elvitatni tőle: az egyik, hogy ő az elmúlt időszak legnagyobb hatású magyar játékosa és azt sem, hogy Magyarország alakú (és érzületű) a szíve.
 

Legfrissebb híreink