Dzsudzsák megköszönte a szurkolást, majd megidézte Bukarestet

Budapest – A válogatott csapatkapitánya ismét szabadrúgásból volt eredményes. VIDEÓ

Forrás: Farkas Zsolt/NB1.hu

A mérkőzés kezdete előtt a magyar válogatott játékosai megköszönték a közönségnek az eddig kapott bíztatást, majd a játékot is olyan iramban kezdték, mint akik meg akarják mutatni mit tudnak.

 

A második percben egy letámadás után Németh Krisztián harcolhatott volna ki tizenegyest, de a játékvezető sípja néma maradt. Tíz perccel később ismét a katari légiós volt a főszereplő, ekkora Dzsudzsák Balázs beadásáról maradt le egy paraszthajszállal.

 

A félidő közepén kicsit alábbhagyott a kezdeti lendület, és a horvátok megszerezték a vezetést. Ivan Perisic baloldali centerezésére Mario Mandzukic érkezett és közelről a hálóba belsőzött (0-1).

 

A 36. percben egyenlíthettünk volna, de Dzsudzsák Balázs 18 méterről leadott lövése elment a bal kapufa mellett. A lefújás előtt a mérkőzés legnagyobb magyar lehetősége Kleinheisler László előtt adódott, aki Dzsudzsák Balázs sarkazása után lőtt kapura, de a horvátok kapusa hatalmas bravúrral kiszedte a labdát a jobb alsó sarokból.

 

A fordulás után a magyar válogatott kezdett jobban, Kleinheisler László kemény bombáját Kalinic csak öklözni tudta. Két perccel később a félidőben beállt Szalai Ádám ékezett volna Dzsudzsák szabadrúgására, de Mateo Kovacic tisztázott a Hannover csatára elől.

 

Egy időre megtört a kezdeti lendület, a válogatott jó ideig nem tudott helyzetet kialakítani, majd a 79. percben megtört a jég. Dzsudzsák Balázs harcolt ki szabadrúgást 19 méterre a horvát kaputól, majd oda is állt a labda mögé, és elegánsan a kapu baloldalába tekert (1-1).

 

Az egyenlítés után ismét megjött a magyar válogatott bátorsága, de a győztes gólt sajnos nem sikerült megszerezni. Mindent egybevetve egyenrangú ellenfelei voltunk a horvátoknak, és egy kis szerencsével akár győzhettünk is volna, hiszen sem Dibusz Dénesnek, sem Bogdán Ádámnak nem kellett bravúrt bemutatnia.

 

Legfrissebb híreink