Dzsudzsák Balázs őszinte vallomása a magyar válogatottról

A szurkolóknak is bókolt a nemzeti együttesünk kapitánya.

Forrás:

Négy fordulót követően kilenc pontot szerzett az Eb-selejtezőben a magyar válogatott. A mieink kedd este Wales ellen 1-0-ra győzedelmeskedtek, így jelenleg vezetjük a selejtezőcsoportot. A 102-szeres válogatott Dzsudzsák Balázs szerint úgy tudták lehozni a legutóbbi meccset, hogy az ellenfél gyakorlatilag nem is tudott komolyabb helyzetet kialakítani. Ezzel szemben a magyarok már az első félidőben is komolyabb előnyre tehettek volna szert - véli a rutinos labdarúgó, aki 70 percet töltött a pályán a Groupama Arénában.
 
"Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen munka van abban, hogy júniusban a magyar válogatott kis túlzással helyzet nélkül lehoz egy ilyen tétmeccset egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai eurómilliókkal többre taksáltak. Nem nagyzolás, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, centiken múlott, hogy ne legyen kettő vagy három nulla. Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért, le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is. Rendeztünk most egy nagy fiesztát, jót énekeltünk az öltözőben, de közel sincs még vége, rengeteg meló vár ránk" - fogalmazott az M4 Sportnak Dzsudzsák, aki hozzátette, eddig sem volt gond a motivációval, de az eredmények hatására még éhesebbek lettek. Alig várják, hogy szeptemberben folytatódjon a sorozat. Dzsudzsák kijelentette, szeretnének történelmet írni.
 

Wales is kipipálva: magyar reakciók - felkészül Szlovákia - NB1.hu

 

Dzsudzsák egyébként a nyilatkozatában arra is kitért, hogy számára mit is jelent a nemzeti együttes. Nem köntörfalazott a 32 éves futballista, hiszen elmondta, számára mindig is a válogatott volt a legfontosabb.
 
"„Számomra sem a PSV-ben, sem a Dinamo Moszkvában…, – hogy ne mondjak nagy csapatokat, mert nyilván nem játszottam olyanokban –, sem sehol máshol nem volt kérdés, hogy mit szolgálok és melyik csapat az első számomra. Az, hogy válogatott karrierem során most vagyunk a legsikeresebb periódusban, az egy olyan dolog az életemben, amit sem egy egyéni elismerés, sem egyetlen klubban elért siker sem tudna felülmúlni. Az, ami a Groupama Arénában és az egész országban uralkodik, ha nyerünk egy meccset, az semmilyen érzéshez nem hasonlítható, most is 18 ezren énekeltük torkunk szakadtából a magyar himnuszt. A két-három évvel ezelőttihez hasonlóan ennek az országnak és ennek a csapatnak most egyként, együtt dobban a szíve. Nem kell elszállnunk, mert mi nem engedhetjük ezt meg magunknak. Ugyanígy alázatosan kell játszanunk és az utolsó pillanatokig csúszni, mászni, ahogy ezt tettük eddig is" - árulta el Dzsudzsák Balázs.
 

Magyarország-Wales: Osztályozónapló - szurkolókat is értékeltük

 

Legfrissebb híreink