Dzsudzsák Balázs a Bundesliga helyett az MLS-ben köthet ki?

Budapest – A New York Red Bulls is a kérők között szerepel.

Forrás: gettyimages

Mint arról korábban beszámoltunk, Törökországból származó információk szerint a Bursaspor magyar szélsője, Dzsudzsák Balázs szinte biztosan elhagyja jelenlegi klubját, következő állomáshelye pedig a német Schalke lesz.

 

Vagy mégsem? Tomasz Mortimer, szabadúszó újságíró ugyanis a Twitteren robbantotta az újabb transzferbombát! 

 

A BBC-nek és a mértékadó World Soccernek is dolgozó sportriporter értesülései szerint Amerikában köthet ki Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya, mégpedig a Kansas Cityben – szellőztette meg az újabb pletykát a hosszabbitas.hu.

 

Németh Krisztián korábbi klubja az 19 idei meccséből csak hetet nyert meg, ezeken a mérkőzésen mindössze 21 gólt szerezve. Dzsudzsák megoldást jelenthet a Kansas problémáira, igazi gólveszélyt jelenthet jobb- és baloldalról is. Ráadásul a Németh-ügyletnek köszönhetően némi plusz költőpénze is van Peter Vermes csapatának, ami a tárgyalások során elmozdíthatja a feleket a holtpontról, mely a legutóbbi egyeztetések során kialakult.

 

De nem csak a Kansas az egyetlen MLS-csapat, ahol fellendülést jelentene a csapatjátékban Dzsudzsák hadrendbe állítása. A New York Red Bulls épp tegnap adta el a csapatot öt éve szolgáló szélsőt, Lloyd Samet, hogy a posztján minőségi erősítés történjen. A Seattle Soundersnél is szabad azonban egy “kiemelt játékos” pozíció. Náluk az osztrák Ivanschitz igyekszik egyik szélen kiszolgálni a támadósorban található Clint Dempsey-t és Jordan Morrist, de egyrészt Ivanschitz egyáltalán nem nyújt lenyűgöző teljesítményt (idén 15 meccsen 1 gól, 3 gólpassz), másrészt a másik oldalról még ilyen szintű támogatást sem kapnak a csatárok.

 

Az MLS átigazolási ablaka július 4-én nyílt meg. Augusztus 3-ig lehet új játékosokat igazolni a csapatoknak, eddig mindenképp el fog dőlni, hogy az Európa-bajnokságon remeklő, Portugáliának két gólt vágó Dzsudzsák Balázs Amerikában folytatja-e pályafutását.

Legfrissebb híreink