Dzsudzsák Balázs: „Nem szeretném a hőst játszani”

Budapest – A csapatkapitány szerint lesznek a horvátoknál gyengébb csapatok az Eb csoportunkban.

Forrás: MTI

Szombat este a magyar válogatott 1-1-s döntetlent játszott a horvátokkal Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen. A mieink találatát Dzsudzsák Balázs szerezte, aki a bukaresti álomgólja után ismét szabadrúgásból volt eredményes.

 

„Az első félidőben egy picit lassúak voltunk, ezért alakult ki horvát fölény ­– mondta Dzsudszák Balázs a mérkőzés után. – A második félidőben nagyon jól cseréltünk, az újak jól szálltak be, és nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet. Folyamatosan megszereztük a labdát, közel voltunk hozzájuk, aztán góllá érett a fölény. Nagyon jól játszott a csapat, köszönjük szépen ezt a fantasztikus hangulatot! Kiváló csapat ellen álltunk helyt, az egy egy nem ér fel győzelemmel, de nekünk minden meccs komoly felmérő. Azt hiszem, ennél lesznek gyengébb ellenfelek az Eb-csoportunkban. Megérdemeltük a döntetlent, de nagyon messze van az Eb, ebből még nem szabad következtetéseket levonni. Arra kell törekednünk, hogy ez a tudatos játék, ez az akarat és ez az alázat megmaradjon”

 

 

A magyar válogatott csapatkapitánya a bukaresti szabadrúgás gólja után ismét szépségdíjas találatot jegyzett.

 

„Nagyon örülök, hogy hasonlót sikerült rúgnom, mint a románoknak, csak a másik oldalra! Fontos gól volt, de tudjuk hol a helye, viszont lélektanilag ez jól jött. Lépésről lépésre haladunk, helyén kell kezelni ezt a döntetlent. Le kell vonni a tanulságokat abból, hogy mi volt rossz az első félidőben, illetve abból, hogy mi volt az a váltás a másodikban, amitől a csapat ennyire meg tudott újulni”

 

Dzsudzsák Balázs végül elmondta, hogy sérülten szerezte az egyenlítő gólt.

 

„Az első félidőben megsérültem egy becsúszásnál, de nem szeretném a hőst játszani. Tudtam vele futballozni, így rúgtam a gólt is. Két-három nap pihenő, és rendben lesz, csak egy felszíni sérülés.”

Legfrissebb híreink