Dzsudzsák a búcsúmeccse után is válogatott maradna - részletek

A Marco Rossival való kapcsolatáról is nyilatkozott.

Forrás: Ilyés Tibor MTI

Dzsudzsák Balázs november 27-én a Görögország elleni felkészülési mérkőzéssel 109. alkalommal öltheti magát a nemzeti csapat címeres mezét. A DVSC játékosa a Rádió 1-en Balázsék című műsorában beszélt ezzel kapcsolatos érzéseiről és az elmúlt évekről.

“A naptár most engedte meg, hogy sor kerüljön erre, hogy ne tétmeccsen kelljen elköszönöm a válogatottól” – mondta Dzsudzsák Balázs, aki ezt követően reagált Sebestyén Balázs kérdésére is, mely úgy szólt, ha szenzációs teljesítmény nyújtana Görögország ellen, akkor mi történhet, számol-e még szerinte vele Marco Rossi. „Akkor folytatjuk. Ez a búcsúmérkőzés nem jelenti azt, hogy többet ne lehetnék válogatott. Csupán ad most egy lehetőséget, hogy még egyszer legalább pályára léphetek a nemzeti tizenegyben, így megköszönve azt az elmúlt 12-13 évet melyet a válogatottban töltöttem”.

Dzsudzsák Balázs Marco Rossival való kapcsolatáról is beszélt.
"A COVID miatt kialakult helyzetre való tekintettel azzal a tudattal jöttem haza, hogy folytatom a szereplésem a nemzeti csapatban is. Ám folyton akadtak problémák, hol az NB II-ben való játékom nem teremtette meg ezt, hol pedig a kapitány gondolta úgy, hogy nem tudok segítségére lenni a válogatottnak. Mindenesetre örülök, hogy valamilyen szinten sikerül keretbe foglalni ezt most. A nyár volt az első alkalom két év után, amikor bemehettem a nemzeti csapat öltözőjébe. Ennek megvolt a miértje, ezt a kérdést most nem szeretném feszegetni” – mondta Dzsudzsák, aki azt is elárulta, ez a nyár hozta meg az áttörést, és most már biztosan tudja, egyik játékosban és stábtagban sincs harag vagy sértődöttség az irányába.

November 17-én pedig a nemzeti együttes korábbi csapatkapitánya történelmet írhat a magyar labdarúgásban, hiszen ha ténylegesen pályára lép a Puskás Arénában, megelőzi Király Gábort és egyedüli csúcstartóként 109-szeres válogatott lesz. „Libabőrös érzés ebbe belegondolni. Az életem volt a válogatott, számomra az egyik legbüszkébb dolog, hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehettem. Talán három mérkőzés volt, amit sérülés miatt voltam kénytelen kihagyni. Az én “korszakomban” még nem voltak NL-meccsek, nem volt egyszerű összegyűjteni 100 mérkőzést. Olyan játékosok szerepelnek az örökrangsorban, akik az ország legnagyobb futballistái. Ahogyan Szalai Ádám is fogalmazott, még én sem tudom pontosan, hogy milyen érzés is ez, és mi lesz majd ezután.”

A 35 esztendős futballista Balázséktól azt a kérdést is megkapta, szerinte lenne-e helye a válogatottban.
“Feszegeted a határokat. Nagyon jól játszik jelenleg a válogatott. Érezhető, hogy megvan a mag, amely tudja, mit csinál a másik. Tényleg bárki ellen képesek dominálni. Nem tudom soha kimondani, hogy beférnék-e még vagy nem férek már be. Ez talán nem is így működik, hiszen az ország legjobb játékosai vannak ebben az együttesben, melyet a szövetségi kapitány különböző szakmai szempontok alapján állít össze” – zárta a gondolatait Dzsudzsák Balázs, aki legutóbb 2019. november 19-én Wales ellen lépett pályára a nemzeti tizenegyben.

 

Legfrissebb híreink