DVTK: várható átigazolási fejlemények

A legilletékesebb nyilatkozott.

Forrás: dvtk.eu

Korábban mi is beszámoltunk arról a tényről, hogy amennyiben júliusra csúszna át az NB I zárása, az a kluboknál okozna némi problémát, elsősorban azoknak a labdarúgóknak a szerepeltetésénél, akiknek a mostani idény végén jár le a szerződésük, hiszen ezeknek a kontraktusoknak szinte kivétel nélkül 2020. június 30-a a zárónapja.

A DVTK keretében is vannak még ilyen labdarúgók, azzal együtt is, hogy az elmúlt napokban két játékos lejáró szerződésének meghosszabbítását is bejelentették a piros-fehérek (Serhii Shes­takov kétéves szerződést írt alá, vagyis 2022. június 30-ig marad, Makrai Gábor pedig 1+1-es kontraktust kötött a klubbal) - áll a boon.hu cikkében. Az Észak-Magyarország információja szerint ezen történések után már csak 3+2 olyan játékosa volt a DVTK-nak, akiknél az esetleges júliusi folytatás bezavarhatna. Antal Botond, Bukrán Erik és Dusan Brkovic korábbi szerződésében szerepel a jövő hónap vége záró dátumként, valamint a két Tamás kereszt­nevű kölcsönjátékoséban, Kissében és Egerszegiében is.

A DVTK sportigazgatóját, Benczés Miklóst arról kérdezte a lap, hogy a jövő hónap végéig szerződéssel rendelkező labdarúgók esetében mi lehet a megoldás, ha júliusban is játszani kellene.

– A keretünket alkotó játékosok döntő részének a következő évadra is van érvényes szerződése, akiknek nincs, azoknak ajánlatot tettünk, tárgyalásban állunk velük, közéjük tartozik Bukrán Erik is, aki időközben már alá is írta a hosszabbítást – mondta Benczés Miklós. – A kölcsönben szereplő labdarúgók helyzete annyival bonyolultabb, hogy ezekben az esetekben a játékosokon túl a klubjaikkal is meg kell állapodnunk. 

A diósgyőri sportigazgató azt is elmondta, hogy a fő cél az, hogy egyben tartsák a keretet. És emiatt az év elején bejelentett 23 éves belső védő, Hegedűs János megszerzésén kívül – aki a nyári átigazolási időszakban érkezik a Puskás AFC-tól –, túl nagy mozgás nem várható a keretben.

– Az elmúlt egy évben sok változás történt a keretben, és ezek nagy többsége igazi erősítésnek bizonyult, hiszen amióta Feczkó Tamás irányítja a csapatot, a 6. fordulót követően az utolsó helyről, 19 bajnokin 10 győzelemmel és 4 döntetlennel 34 pontot szerezve, a csapat feljött az 5. helyre a tabellán – mondta Benczés Miklós. – Az elmúlt hónapokban nagyon erős kohézió alakult ki az öltözőben, és meglátásom szerint a bajnokság hajrájára tovább erősödik a keretünk, hiszen három olyan labdarúgó is visszatérhet Memolla, Adukor és Makrai személyében, akik sérüléseik miatt az idei évben alig vagy egyáltalán nem állhattak a szakvezetés rendelkezésére."

Legfrissebb híreink