DVTK: ukránokat figyelhetnek a távozó ghánai helyére

Nem teljesült a távozott sportigazgató reménye.

Forrás:

Eddig nem teljesült a már távozott sportigazgató óhaja.

2019. július elsején történt, hogy a DVTK bejelentette akkori ötödik nyári igazolását. Az egykori ghánai U23-as válogatott, 26 éves labdarúgó, aki előtte a bosnyák bajnok és kupagyőztes FK Sarajevo csapatát erősítette a középpálya több posztján is használható, de a védelem közepén is megállja a helyét. 

Amikor bejelentették a szerződtetését, akkor már egy hete Diósgyőrben készült, és pályára lépett a DVSC elleni felkészülési mérkőzésen is.

Az érkezőről a következőket nyilatkozta a volt sportigazgató, Tajti József a klub honlapjának:

„Joachim Adukor középső védőként és védekező középpályásként is hasznos tagja lehet a csapatnak. Sok évnyi európai tapasztalattal rendelkezik, ahogy az edzéseken is bizonyította, azonnal bevethető. Tavasszal előszerződést kötöttünk vele, amit a szarajevói szerződésének lejárta után véglegesítettünk. Reményeink szerint nagyon komoly erősítést jelent a leigazolása.”

Megközelítés kérdése, hogy Adukor maga nem váltotta meg a világot vagy vele nem váltatták meg, de az tény, hogy mindössze 3 alkalommal lépett eddig pályára a bajnokságban.

Szeptember 4-én kezdett a Honvéd elleni 2-1-es siker alkalmával és végig a pályán volt, akárcsak 4 nappal később, amikor Újpesttől kapott ki 2-1-re a Diósgyőr, mindkét találkozót Miskolcon rendezték meg.

A légiós utána megint az Újpest ellen lépett pályára legközelebb az élvonalban, méghozzá március 7-én, a 2-1-es hazai siker alkalmával 6 percet bizonyíthatott. Másnap a második csapat, Jászberény elleni 6-1-es diadalma alkalmával 76 perc erejéig az NB III légkörét is megízlelhette.

A bosnyák sajtóhírek váltig állítják, hogy volt klubja, az FK Sareajevo szívesen visszavinné, de híreink szerint erre most már a játékos is hajlana, mert játszani szeretne.

 

A védekező középpályás pótlására az nb1.hu információ szerint két kiszemeltje is van a miskolci klubnak Pavlo Gordiychuk, míg a másik lehetséges érkező a szintén ukrán Andriy Ralyuchenko, mindketten szabadon igazolhatóak.

Legfrissebb híreink