DVTK-Újpest: óriási lehetőség a Honvédnak és a ZTE-nek

Oenning ereje - megmenekültek a lilák.

Forrás: Facebook/Újpest FC

DVTK-ÚJPEST 0-0

Az NB I 32. fordulójának egyik, ha nem a legfontosabb meccsét rendezték rögtön a kör kezdeteként, hisz Miskolcon a DVTK és az Újpest csapott össze egymással. A hétfőn kupadöntőt játszó, különböző okokból (sérülések és eltiltások) Stieber Zoltánt, Vincent Onovót, Giorgi Beridzét, Lirim Kastratit, Nikola Mitrovicot és Georgios Koutroumpist is hiányoló Újpest tudta, hogy egyetlen egy pont is elég a biztos bennmaradáshoz, az Antal Botondot, Hegedűs Jánost, Branislav Danilovicot és Orosz Donátot is mellőzni kényszerülő hazaiaknak azonban nagyon kellett volna a három pont. Gólt viszont nem sikerült szerezniük, az átütőerő és az igazi ziccer is nagyon hiányzott a játékukból - az eredmény pedig azt jelenti, hogy a Honvéd és a ZTE előtt adott az esély a biztos bennmaradás kiharcolására. A DVTK-nak pedig azért kell szorítania, hogy a kispestiek ne verjék meg a már biztos búcsúzó Budafokot, a zalaegerszegiek pedig odahaza a Kisvárdát...

A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ UTOLSÓ SZŰK TÍZ PERC

Mintha a legvégén kezdte volna realizálni a DVTK, hogy amennyiben nem rúgnak gólt, úgy már ebben a fordulóban búcsúzhatnak az NB I-től - ám ekkor már hiába élénkült fel a támadójátékuk és hiába akadt egy-két helyzetük, nem sikerült betalálniuk. Tallo által az Újpestnek is volt helyzete a 92. percben, ám Malenica védeni tudott.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: MICHAEL OENNING

Michael Oenningről az nb1.hu korábban többször is megírta, hogy azért érkezett, hogy benntartsa az Újpestet; mindezt megígérte és végre is hajtotta. Az emberekben talán az a kép él, hogy a Vasasnál eltöltött utolsó szezonjában az angyalföldiek kiestek az élvonalból, ám ne felejtsük, hogy a legelső idényében csodával határos módon tartotta bent a csapatot, majd harmadikok lettek és kupát nyertek, ezt követően pedig a játékoskeret fele kicserélődött és meggyengült. Most a lilákkal immár teljes erővel a hétfői kupadöntőre készülhet.


 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVTK az utolsó fordulóban a MOL Fehérvárt fogadja (kérdés, már biztos kiesőként vagy utolsó harcként), míg az Újpest hétfőn kupadöntőt játszik a fehérváriakkal, az utolsó körben pedig a ZTE-t fogadják. 
 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0

DVTK: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) - Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav - Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)
Újpest: Pajovic - Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov - Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai - Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo

sárga lap: Croizet (24.), Antonov (37.), Perosevic (45.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

FRISSÍTÉS, 23.11:

Zekic kritizált és a jövőjéről beszélt, Szabics Kantának üzent - edzői reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink