DVTK-stadion: konténerek már vannak, a bejelentés még várat

Miskolc – Az előkészületek során két fontos megbeszélés is lesz a közeljövőben.

Forrás: boon.hu

A diósgyőri stadion „potenciális” építője megkezdte az előkészületeket, konténerek érkeztek a terület mellé. Nagy valószínűséggel heteken belül elkezdődhet a DVTK-stadion bontása, majd ezt követően az új építése Diósgyőrben.

 

A boon.hu megtudta, hogy a bontáshoz, illetve az építéshez szükséges eszközök közül a lakó- és a szerszámos konténerek felállítását már pénteken elkezdték a kivitelezést elnyerő (bár ezt hivatalosan egyelőre még nem jelentették be) Market Építő Zrt. szakemberei. Amint az a hétfő délelőtti ottjártukkor kiderült: eddig 15 darab ilyen konténert pakoltak le a DSM Kft. egykori birkózócsarnok mellett lévő telephelyén, de egy magasépítéshez szükséges darut is a helyszínen láttak.

 

A lap úgy tudja, még ugyanennyi konténert szállítanak ugyan­ide a napokban, egy olyan beruházásról, amely nemrég fejeződött be a megyében, és amelynek szintén a Market Zrt. volt a kivitelezője.

 

Konténerügyben érdekesség: több olyan, a Market Építő Zrt. nevével ellátott konténer azóta Diósgyőrben van, maradt, hogy a cég befejezte a Diósgyőri Utánpótlás Központ 2016. április 10-én át­adott ingatlanjának építését. A kék „pléhdobozok” azóta is a klubház mellett sorakoznak.

 

Hogy hivatalosan mikor jelenthetik be a Diósgyőri stadion megépítésének kivitelezőjét, azt ma még nem tudni pontosan. Úgy tudni, hogy az előkészületek során két fontos megbeszélés is lesz a közeljövőben, az egyik ezen a héten szerdán, a másik egy héttel később, ezeken születhet döntés a győztes megnevezésének időpontjáról, amit Miskolc polgármestere szeretne a nyilvánosság tudomására hozni. Valószínűleg ezen alkalmat felhasználva jelenthetik be azt is, hogy az építési területet mikor kapja meg a kivitelező, ez a dátum 2016. november 2-a lehet. Innentől számítva pedig 12-14 hónap a stadion megépítésének becsült ideje, vagyis leghamarabb 2018 tavaszán, az országgyűlési parlamenti választások előtt nem sokkal játszhatja itt első meccsét a DVTK labdarúgócsapata.

Legfrissebb híreink