DVTK: retteghet az Újpest és a Ferencváros

Együtt továbbra is könnyebb lesz!

Forrás:

Ha az elmúlt 8 forduló eredményeit nézzük, akkor a DVTK vezeti az NB I-es tabellát. Ez a remek széria igencsak ráfért a miskolciakra, akik a tegnapi, Honvéd elleni 2-1-es győzelmüknek köszönhetően, valamint annak, hogy a Kisvárda 0-0-t játszott otthon a Pakssal, elmozdultak a kieső helyről. Ráadásul a Fernando Fernández csapata a dobogós helyezésekért harcoló kispestiek két vállra fektetése előtt a bajnoki címre hajtó, címvédő Vidit győzte le, ráadásul idegenben.
 
Tegnap azonban ismét hátrányból kellett fordítaniuk a piros-fehéreknek, Fernando el is mondta, hogy miért: „Két részre bontható a mérkőzés, az elején akadtak problémáink, amit kijavítottunk, és ekkor jobban játszottunk ellenfelünknél. De ez csak részletkérdés, legfontosabb az eredmény. Az elsőben nem olvastuk jól a játékot, és kaptunk egy gólt a saját hibánkból. Azt a meccs előtt is tudtuk, hogy a Honvéd sok jó játékossal rendelkezik, nagyon egységesek, lezárják az összes passzsávot. A kapott gól után a csapat idegessé vált, egyre azt hallottam a pályáról, hogy támadni kell, pedig türelemre volt inkább szükség, mert a Honvédhoz hasonló csapatok ellen, akik sok játékost koncentrálnak a pálya középén, ki kell várni a megfelelő pillanatot. Amikor Szabó Bence visszább lépett, akkor nem ült a vendégek letámadása, dinamikusabb lett a játékunk, jobban mentünk előre, nagyban hozzájárult ez a változtatás a sikerhez. A csapat erőssége, hogy a labda birtokában meg tudjuk várni azokat a pillanatokat, amikor be tudunk lépni az üres területekre. Ugyan kaptunk egy gólt, de nem emlékszem, hogy tiszta helyzeteket alakított volna ki a Honvéd, mert nagyon egységesen védekeztünk. Sokat fejlődtünk ezen a téren, miként mentálisan is, hiszen idén mindegyik találkozón hátrányba kerültünk, és ahogy a múlt héten, ma is hátrányból álltunk föl, ami a csapat tartását bizonyítja. Egyébként ma is nagyon támadó összetételben játszottunk, a három védő közül ráadásul Polgár Kristóf szerepelt már támadó szélsőként is. Az ő beállása is bebizonyította, hogy a teljes keretre lehet számítani.”
 
Mint már írtuk, a DVTK elkerült a kieső helyről, de ez még nem jelenti azt, hogy a gárda már bent is maradt volna az NB I-ben. Eléggé húzós sorozat vár a csapatra, elég csak az következő két ellenfelet megemlíteni: Újpest, Ferencváros. És mindkét találkozón vendégeskedniük kell Fernandóéknak: „Győzelmünkkel elkerültünk a kieső helyről, de még mindig a tabella alján állunk, azért a földön kell maradni, és folytatni a munkát. A játékosok önbizalmának jót tehet az élcsapatok legyőzése, de ezekért a sikerekért is csak három pontot adnak.”
 
Mint emlékezetes, a klub akciót hirdetett, hogy minél többen legyenek a meccsen, ennek eredményeképpen több mint 5 ezren biztatták a játékosokat tegnap. Azokat a játékosokat, akik ismét egy egységet alkotnak a közönséggel: „Végezetül köszönetet kell mondanom a szurkolóknak a biztatásért, és a klubnak is, hogy mindent megtesznek a stadion megtöltéséért. A játékosok és a szurkolók egymásra találása örömteli, és bízom benne, hogy még további eredményeket hoz.”
 
Együtt továbbra is könnyebb lesz.

Legfrissebb híreink