DVTK-Puskás: az elhunyt szurkolóért küzdöttek - reakciók

Feczkó a közönségnek, Hornyák a csapatának üzent.

Forrás: dvtk.eu

Szerda este a szezon egyik legfontosabb meccsét nyerte meg a Puskás Akadémia a DVTK otthonában 2-1-re, ezzel jóformán el is dőlt, hogy a piros-fehér csapat nem játszik a következő idényben nemzetközi kupában. A harc a harmadik helyért viszont így még élesebb lett, már fej-fej mellett a Mezőkövesd és a felcsútiak.

DVTK-Puskás Akadémia: Európa kapujában a felcsútiak - GÓLOK TÖRTÉNETE - NB1.hu

 

A lefújást követően a két tréner értékelt. 

Feczkó Tamás (DVTK): "Úgy készültünk a mai mérkőzésre, hogy a csapat méltóképpen emlékezzen meg a héten elhunyt Kalmár Bálintra. Mindent megtettünk ennek érdekében, sajnos a hazai kapufa nem velünk volt az ötödik percben, 2-0 után lett volna igazán érdekes a mérkőzés. A második félidőben egy fegyelmezetlenség miatt gyorsan vezetést szereztek a vendégek, belementünk egy ész nélküli játékba, amiből bármi kisülhetett volna. Ez a gól megzavarta a fejeket, az ivószünetig tartó negyedórában könnyen elúszhatott volna a találkozó. Az utolsó másodpercig mentünk előre a pontszerzés érdekében, meg is voltak a lehetőségeink erre, de az élet nem mindig igazságos. Szeretném a csapat  nevében megköszönni a szurkolóknak, amit ma este értünk tettek, fantasztikus futballhangulatban játszottunk, örülünk, hogy velünk vannak."

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Köszönöm a csapat mai hozzáállását. Tudtuk, hogy a Diósgyőr miként fog támadni, és sajnos már a meccs elején hibát követtünk el. Arra számítottunk, hogy a DVTK stabil védekezésből vezet gyors ellentámadásokat, mégis ebből kaptunk gólt. Hibáztunk, amikor kiléptünk, és Kiss Tomi be tudott indulni a védelem mögé. Ezt követően nem ijedtünk meg, példásan visszajöttünk a játékba, domináltuk a mérkőzést, nagyon sok gólhelyzetet alakítottunk ki, az, hogy Danilovic kapus volt a Diósgyőr legjobbja, mindent elárul. Azért mérges vagyok, ahogyan kaptuk a gólt, de összességében dinamikusan, céltudatosan futballoztunk, határozottan nyertük meg a mérkőzést."
 

EMLÉKEZTETŐ
 

DVTK-PUSKÁS AKADÉMIA 1-2

A szezon egyik legfontosabb meccsét nyerte meg a Puskás Akadémia a DVTK, ezzel majdnem el is dőlt, hogy a piros-fehér csapat nem játszik a következő idényben nemzetközi kupában. A harca a harmadik helyért viszont így még élesebb lett, már fej-fej mellett van a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia. A dobogóért folytatott csata alighanem olyan izgalmas lesz, mint a bennmaradásért folytatott küzdelem.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DEUTSCH LÁSZLÓ

A fiatal játékos az első NB I-es gólját szerezte, amivel vissza tudta hozni a csapatát a meccsbe, majd a fordítás is összejön. Egy ilyen önbizalombomba után lehet, hogy kiszakad az a bizonyos gólzsák.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: SZOLNOKI KIÁLLÍTÁSA

A Puskás Akadémia csapatkapitányát a 87. percben kiállította a játékvezető, második sárgája után. Majdnem probléma lett abból, hogy megfogyatkozott a csapata, mert nagyon nyomott a végén a DVTK, de szerencséjére nem lett baj.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

3. perc: Kiss Tamás kapott remek indítást Iszlaitól, aki a védők mögül középre játszotta a labdát, ami Ivanovszkihoz kerül és a játékos 6 méterről a kapuba passzolta a labdát. 1-0!

 

Security Check Required

(null)

 

21. perc: Egy szögletet rossz helyre ütött ki Danilovics, éppen Deutsch László elé, aki 23 méterről kapásból a bal alsó sarokba lőtt. 1-1!

 

Security Check Required

(null)

 

48. perc: Egy gyors kontra után Gyurcsó indult meg a bal oldalon, majd középre adta a labdát, amit két méterről Vanecek helyezett a kapuba, elcsúszva. 1-2!

 

Security Check Required

(null)

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő fordulóban a Puskás Akadémia a remek formában lévő Paksot fogadja, míg a DVTK a nehéz helyzetben lévő DVSC vendége lesz.

JEGYZŐKÖNYV: 

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)

Miskolc, 2910 néző, v.: Karakó
Diósgyőri VTK: Danilovic - Orosz, Polgár, Brkovic, Vági - Márkvárt (Egerszegi, 84.), Iszlai - Hasani, Molnár G. (Rui Pedro, 72.), Kiss T. (Makrai, 77.) - Ivanovski (Tabakovic, 72.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Deutsch - Slagveer (Sós, 67.), Urblik, van Nieff, Gyurcsó (Plsek, 84.) - Knezevic (Spandler, 90.), Vanecek (Nagy Zs., 84.)
gólszerzők: Ivanovski (3.), illetve Deutsch (21.), Vanecek (48.)
piros lap: Szolnoki (87.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink