DVTK: nagyon fiatal magyar kapott szerződést

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A DVTK BEJELENTÉSE:

"Jurek Gábor profi szerződést kapott

Az U17-es Kiemelt bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló csapat egyik meghatározó játékosa profi szerződést kapott a DVTK-tól. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendéke, a korosztályos válogatott Jurek Gábor a 11 őszi mérkőzésen 8 gólt szerzett, kétszer lépett pályára az U19-es gárdában, illetve fiatal kora ellenére már az NB III.-as tartalékcsapat kispadjára is leült egy mérkőzésen. Jurek Gábor a teljesítményével kivívta, hogy a tavaszi idényben már az U19-es együttesben futballozhat.

DVTK: a Vidiben és az Újpestben is megforduló játékos jön? - NB1.hu

 

- A mostani profi szerződés fontos mérföldkő a pályafutásom során - mondta Jurek Gábor. - Ez egy komoly lépcsőfok, bízom benne, hogy sok hasonló lesz még az életemben. Hatalmas ösztönzés számomra, csak előre tekintek, és azért dolgozom, hogy hétről-hétre, hónapról-hónapra egyre jobb legyek. Eddig is igyekeztem a maxiumumot nyújtani, ami hellyel-közzel sikerült is, ennek lett az eredménye, hogy megkaphattam az első profi szerződésemet a DVTK-nál. Az elmúlt években részese lehetettem az akadémia fejlődésének is, a mostani helyzetet össze sem lehet hasonlítani a kezdeti időszakkal. Most már minden adott a minőségi munkához, de természetesen a csapattársak is kellettek ahhoz, hogy sikeres legyek. Idén az a legfontosabb, hogy előbb a tartalék csapatban stabilan megvessem a lábam, utána pedig egyértelműen a felnőttek között szeretnék bizonyítani. Nagy álmom, hogy idővel bemutatkozzam a DVTK NB I.-es együttesében is. 

Átigazolás: tovább erősödött a horvát vonal Diósgyőrben - NB1.hu

 

- Jurek Gábor fejlődése már a Diósgyőrbe kerülésem óta nyitott könyv előttem, hiszen kollégáim évek óta rendszeresen felhívták a figyelmemet az akkor még gyerekként pallérozódó Gábor teljesítményére - tette hozzá Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. - Úgy gondolom, hogy ez a fejlődés azóta is töretlen, ami alapján rászolgált arra a bizalomra, hogy hosszú távon is számoljunk vele. Ez a profi szerződés egy megelőlegezett bizalom, ami egyben nagy felelősségel is jár számára, hiszen példaként kell szolgálnia a mögötte lévő korosztályos játékosoknak. Ez a kontraktus egy hosszú távú folyamat kezdete a felnőtt futball rögös világában, de biztos vagyok benne, hogy Gábor képes arra, hogy ezt az utat sikeresen bejárja. Kifejezetten örülök annak is, hogy így egy újabb tehetséges labdarúgót sikerült megtartanunk a klub számára. 

Névjegy
Név: Jurek Gábor

Születési idő: 2004. június 4. 
Születési hely: Szikszó
Poszt: szélső támadó
Mezszám: 11

Sikerei
Magyar korosztályos válogatott (U17: kerettag, U16: 1/0)

Pályafutás
2020/2021 DVTK tartalék (NB III.) 0/0
2020/2021 DVTK U19, U17
2019/2020 DVTK U17, U16
2018/2019 DVTK U16, U15
2017/2018 DVTK U14
2015/2016 Encs VSC U14"

FRISSÍTÉS: 17.57

Most a Dinamo Zagrebtől vett kölcsön játékost a DVTK - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink