DVTK-MTK: őszintén a hibákról – reakció

Le a kalappal a két szakvezető előtt!

Forrás:

Nem bírt egymással tegnap a bennmaradásért harcoló DVTK és az élmezőny tagjának számító MTK, a találkozó végeredménye 0-0 lett. Az MTK-val kapcsolatban azért nem jeleztük, hogy miért célért harcol, mert bár a 4. helyen áll a tabellán, Michael Boris vezetőedző többször elmondta: ameddig nem szerzik meg a bennmaradáshoz szerintük szükséges 45 pontot, addig csak hátrafelé néznek a tabellán.

A DVTK viszont csak előre tud, mert hiába a szerzett pont, a diósgyőriek még utolsók.

DVTK-MTK: kifejezetten izgalmas volt - NB1.hu

 

A találkozó lefújása után így értékelt a két vezetőedző:

Zoran Zekic (DVTK): „A ma esti mérkőzésen voltak egészen jó időszakaink, amikor helyzeteket alakítottunk ki, az utolsó húsz percben viszont nagyon sok hibát vétettünk, a középpályán a rossz passzokat megszerezte az MTK, és kedvére kontrázhatott, amiből több gólt is lőhettek volna. A szünetben arról beszéltünk, hogy a középpályán túl sok a fölösleges passz, ahelyett, hogy az ellenfél letámadásának kivédése érdekében forgatnánk az oldalakat. A második félidő jól kezdődött, Mirko Ivanovski kétszer is százszázalékos ziccerbe került, amit sajnos kihagyott. Tíz perc után feljött az MTK, ekkor már nem maradt elég erőnk a korábbihoz hasonló játékra. A legnagyobb problémánk a helyzetkihasználás hatékonysága, hiába alakítunk ki most már sok helyzetet, ha azok sorra kimaradnak. Mivel nem lőttünk gólt, emiatt idegesebbek lettek a játékosok, amit meg tudok érteni, de nyugodtan könnyebb gólt lőni. Az FTC ellen két hatalmas ziccert hagytunk kihasználatlanul, ma sem találtunk be. Hiába küzdött a csapat keményen, a futball alapigazsága, hogy gól nélkül nem lehet nyerni, ezért ezen kell sürgősen változtatni. Csak akkor tudunk felzárkózni a mezőnyhöz, ha hiszünk magunkban, bátrak vagyunk, küzdünk a végsőkig. Ígérem, az utolsó nyolc meccsen mindent megteszünk ezért a klubért, ezért a városért.”

Michael Boris (DVTK): „Egyértelmű volt, hogy a DVTK meg akarta nyerni a mérkőzést, hiszen egyre fogynak azok a találkozók, ahol pontokat szerezhetnek. A felállásukon is látszott, hogy már a mi térfelünkön le akartak támadni, és utána a kapu előtt létszámfölényes helyzeteket akarnak kialakítani. Az első 20 percben ennek nem találtuk az ellenszerét, különösen a hosszú indításokkal gyűlt meg a bajunk. Egy félóra után jobbal lettünk, Miovski kialakított egy nagy helyzetet is. A második félidőben feljavultunk, ekkor megtaláltuk a játékunkat sokkal több helyzete alakítottunk ki, különösen a hajrában, meg kellett volna nyerni a találkozót. A legnagyobb kritika azért érheti a csapatot, mert a nem értékesítettük a helyzeteinket.”

Az őszinte nyilatkozatáért egyébként mindkét edző minden elismerést megérdemel. Most sem beszélt egyikük sem mellé. 

Le a kalappal előttük!
 

Legfrissebb híreink