DVTK-MTK: Feczkó reálisan értékelt, Boris boldog - REAKCIÓK

A vendégek trénere a hazai publikumot is dicsérte.

Forrás: mtkbudapest.hu

Mint ismert, nem bírt egymással a DVTK és az MTK, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. Feczkó Tamás munkáját megnehezítette, hogy kényszerű cseréket volt kénytelen végrehajtani, míg Michael Boris boldog és a hazai közönséget dicsérte.

 

 

Feczkó Tamás (DVTK): ,,A döntetlen reális, mi is nyerhettünk volna, és az MTK is nyerhetett volna. Arra nem készültünk fel, hogy kettőt kell cserélni az első félidőben. Két kulcsjátékosunkat elveszítettük, még nem tudni, mennyi időre. Emiatt a második félidőben sem frissíteni, sem taktikai okokból változtatni nem tudtunk. 

Amit elterveztünk az ült, a mérkőzés legnagyobb helyzetét, amikor egyedül vezettük a kapusra a labdát mi hagytuk ki még 0-0-nál. Ha 2-0-ra el tudunk húzni, egészen másként alakul a meccs. A második játékrészben kényszerű megoldásokat is alkalmaztunk, ami meglátszott a játék képén. Kiemelem a saját nevelésű Szűcs Kornél játékát, aki nem a saját posztján is jó teljesítményt nyújtott.

Nem labdabirtoklással, hanem góllal lehet mérkőzést nyerni, az első félidőben egy védésre emlékszem Antal Botondtól. A másodikban viszont több helyzetet is kidolgoztak, mert nem tudtunk friss embereket azok helyére küldeni, akiknek nem volt betervezve a 90 perces játék. A második félidőben jól játszott az ellenfelünk, ám ekkor ahogy a vendégek, úgy mi is megnyerhettük volna a mérkőzést. A lefújás előtti 16-oson belüli esetről nem szeretnék beszélni, azt mindenki látta."

Michael Boris (MTK): ,,Örülök a pontszerzésnek! A közönsége által támogatott DVTK ellen idegenben mindig nehéz játszani. Felkészültünk a mérkőzésre, a DVTK jól alkalmazza a hosszú indítások fegyverét. Két nagy helyzettel ők nyitották a mérkőzést, és egy indítást követően meg is szerezték a vezetést. Ezt követően még nehezebb lett a dolgunk, mert Polgár és Hegedűs stabilan állt a védelem közepén. 
Nem csak az számít, hogy ki birtokolja többet a labdát, az is fontos, ki mennyi helyzetet alakít ki. A DVTK-nak a gól előtt is volt egy nagy helyzete, ha a helyzetek számát nézzük, akkor az egyenlő lehet, esetlen kicsivel több a DVTK javára.

Félidőben azt kértem, helyezzük nagyobb nyomás alá az ellenfelet, alakítsunk ki több helyzetet, és egyenlítettünk is. Akár a győzelmet jelentő gólt is megszerezhette volna Herrera, ám nem sikerült értékesíteni a helyzetet, így egy ponttal utazunk haza, amivel nem vagyunk elégedetlenek."

Legfrissebb híreink