DVTK-MTK: Feczkó és Boris is a szurkolókról beszélt - ELŐZETES

Egyértelmű célt fogalmazott meg a diósgyőri vezetőedző.

Forrás: DVTK/Facebook

A nemzetközi porondon szereplő csapataink mérkőzései után ismét az NB I kerül a fókuszba. A harmadik forduló nyitómeccsén a DVTK látja vendégül az MTK csapatát, a találkozó pénteken 20 órakor kezdődik.

Feczkó Tamás számára nem ismeretlen a fővárosi gárda, hiszen korábban irányította az MTK-t. 

"Sok tehetséges fiatal alkotja az MTK-t, de mellettük megtalálható a tapasztalat is a keretben. A légiósok kivételével tökéletesen ismerem őket, hiszen nagyon sokan nálam mutatkoztak be a felnőttek között, a rutinosabbakkal pedig több nagy csatát éltünk át közösen" - mutatott rá Feczkó, aki elmondta, a hazaiak a három pont megszerzésében gondolkodnak. "Bárki látogat Diósgyőrbe, hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk. Bízom benne, hogy ismét olyan fantasztikus hangulat lesz a stadionban, mint legutóbb, mert az pontokat hozhat a javunkra" - nyilatkozta a DVTK trénere a csapat hivatalos weboldalának.

Az újonc MTK rajtja jól sikerült, hiszen a Fradi elleni döntetlen után a Honvédot győzték le Boris tanítványai. A kék-fehérek edzője szerint a diósgyőri szurkolótábor miatt sem vár rájuk könnyű meccs.

"Nagyon jól kezdtük a szezont, mindkét csapat ellen jól játszottunk. de a DVTK-nak nagyon nagy és jó szurkolótábora van, ami meg fogja nehezíteni a dolgunkat. Nehéz meccs lesz, biztosan készülnek a játékunkra, Feczkó mester múlt pénteken is eljött az Új Hidegkuti Nándor Stadionba és személyesen tekintette meg a Budapest Honvéd elleni mérkőzésünket, így látta, hogy mit hogyan csinálunk. Ezért azt gondolom, hogy a hazaiak, a szurkolótáborral a hátuk mögött, nagyon offenzív játékkal fogják kezdeni a mérkőzést, hajtani fognak és gyorsan gólt akarnak majd szerezni. Fel kell készülnünk a fiatal csapatra és a lendületes mérkőzésre, valamint a Diósgyőrtől megszokott színvonalas játékra" - fogalmazott Michael Boris.

Pénteken 45. alkalommal rendeznek DVTK-MTK meccset az élvonalban. A piros-fehérek eddig 17-szer, míg a fővárosiak 16-szor diadalmaskodtak, míg 11 mérkőzés döntetlennel végződött.

NB I 3. forduló
DVTK-MTK, kezdés: 20 óra

Legfrissebb híreink