DVTK-Mezőkövesd: kémkedéses balhé - ELŐZETES

A pikáns mérkőzés előtt Fernando odaszólt a riválisnak.

Forrás: dvtk.eu

A DVTK és a Mezőkövesd párharca mindig is különlegesnek számított az NB I-ben, hisz két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatról van szó. A rangadó pikantériájának felvezetéseképp a tavalyi szezonban a matyóföldieket egyszer sem legyőző miskolciak trénere, Fernando Fernandez ütötte a harci dobot - kisebbfajta összetűzés alakult ki a két ellenfél között.

"A mezőkövesdiek kiváló eredménysorral kezdték a bajnokságot, a tabella második helyezettje érkezik Diósgyőrbe, ezért újabb kemény mérkőzésre számítok. Több szempontból is különleges mérkőzést láthatunk majd. Egyrészt egy megyei vetélytárssal találkozunk, és az ilyen meccsek mindig kiemelkednek a többi közül, másrészt azt se felejtsük el, hogy az előző bajnokságban egyszer sem tudtuk legyőzni a Mezőkövesdet: idegenben kétszer vereséget szenvedtünk, itthon pedig döntetlenre végeztünk. Ami minket illet, a Honvéd elleni sikeres rajt után az Újpest és a Fehérvár ellen sem sikerült pontot szerezni. Szombaton azonban ismét a szurkolóinkkal közösen szeretnénk ünnepelni a találkozó után, a három pont megszerzéséhez pedig mindent ki kell adnunk magunkból. Dušan Brković piros lapját követően nem léphet pályára, de éppen azért bő a keret, hogy az ehhez hasonló esetekben se okozzon gondot bárki helyettesítése.

Nem vártam a mezőkövesdiektől, hogy kémet küldenek a pénteki edzésre, úgy gondoltam, nincs szükségük ilyen megoldásokra. Nekünk edzőknek jobban kellene tisztelni egymás munkáját. A kezdőcsapatot ezért már most elárulom, hogy könnyebb legyen felkészülni ellenünk: Danilović - Shestakov, Ndzoumou, Karan, Vági - Tóth Ba., Márkvárt - Ternován, Korbély, Tajti - Prosser."

 

Más kérdés, hogy Kuttor Attila, a kövesdiek trénere nem foglalkozott mindezzel. Miért is tette volna: a DVTK nemcsak a tavalyi szezonban nem tudta felülmúlni őket, szinte napra pontosan két esztendeje nem győzte le a Takács Tamás leigazolásával erősítő sárga-kékeket.

"Eddig meseszerűen kezdődik számunkra a bajnokság, hiszen, bár mindig csak egy mérkőzésben, az éppen aktuálisban gondolkodunk, de nagy öröm kimondani, hogy háromból három győzelemnél tartunk. Természetesen ennek köszönhetően,

remek a hangulat a csapat háza táján, és az öltözőn belül, de nem szabad csak ebből kiindulni. Szerencsére mindenki tisztában van vele, hogy minden meccs más, ezért az előttünk álló játéknap is egy teljesen új, és más feladata lesz számunkra. Továbbra sem számolgatunk, nem nézzük a tabellát, és azt sem, hogy hogyan állunk. Ahogyan fentiekben is említettem, mindig a következő meccset szeretnénk megnyerni, aztán majd meglátjuk, mire megyünk vele.

 

Diósgyőrben is ezzel a céllal lépünk pályára, ugyanakkor tisztiában vagyunk vele, nem lesz könnyű dolgunk a házigazdával. Nehéz mérkőzésekkel kezdte a szezont a DVTK, ráadásul a Fehérvár elleni múlt heti találkozójuk a jó kezdés ellenére sem zárult jól. Ilyenkor mindig még veszélyesebb egy csapat, de ez legyen csak ellenfelünk dolga. Mi ezúttal is saját elképzeléseinket szeretnénk megvalósítani."

A találkozó szombaton 18 órakor kezdődik Diósgyőrben.

Legfrissebb híreink