DVTK-Honvéd: mese Horváth Ferencről

Kés a nyakakon!

Forrás: dvtk.eu

Egy hamisítatlan kiesési rangadóval zárul a szombat az NB I-ben, Diósgyőrbe látogat a Honvéd.

A DVTK feladata nem bonyolult, meg kell nyerni mindent meccset és akkor bennmarad a csapat az NB I-ben. Az elmúlt három fordulóban csupán két pontot gyűjtött a csapat a bajnokságban, azonban azt hozzá kell tenni, hogy nem a legkönnyebb ellenfelekkel csapott össze. A dobogóért küzdő MTK és Mezőkövesd ellen egy-egy pontot gyűjtött a Diósgyőr, míg a Ferencváros otthonában egy szoros meccsen maradt alul. Ezúttal eltiltások nem nehezítik Zoran Zekic munkáját, a sérültek közül Luka Marin közel jár a visszatéréshez, Polgár Kristóf már bizonyos feladatokat a csapattal végez, azonban Vinko Soldo és Molnár Gábor játéka erősen kérdéses. A mérkőzés előtt a Zoran Zekic elmondta, hogy a Kispesten is nagy lesz a nyomás, míg a saját csapata A-, B- és C-tervvel is készül.

Zoran Zekic (DVTK): ,,Azok a stábtagok, akik már dolgoztak együtt Horváth Ferenccel mesélték, hogy milyen eredményesen motiválja a csapatát, és ez meg is látszik a teljesítményükön. A legutóbbi mérkőzésen az utolsó percben kapott góllal szenvedtek vereséget, és ugyan az edzőváltást követően elkezdték gyűjtögetni a pontokat, de még nem érezhetik magukat teljes biztonságban, ezért rajtuk is biztosan lesz nyomás. Miként az életben, a futballpályán is minden fejben dől el, mennyire készülsz fel a mérkőzésre, hogyan lendülsz át a holtpontokon. Biztos lesznek a találkozónak olyan szakaszai, amikor többet támadunk, de olyan is, amikor védekezésből indítunk gyors ellentámadásokat. Éppen ezért A-, B- és C-tervvel is készülünk, de ha úgy alakul a találkozó, meccs közben is tudni kell változtatni. Bízom benne, mi jövünk ki jobban a fordulópontokból, és megszerezzünk a számunkra létkérdést jelentő három pontot."

Az előző fordulóban megszakadt a Honvéd két meccses győzelmi sorozata, egy utolsó perces góllal kapott ki a Honvéd hazai pályán. Ugyan jelenleg 28 ponttal a vonal felett van a Kispest, azonban még nem dőlhet hátra, hiszen nagyon szoros a küzdelem a bennmaradásért. A meccs előtt Horváth Ferenc elmondta, hogy nem könnyű úgy futballozni, hogy a kés ott van a csapata nyakán, töretlen hitre és hatalmas akaratra van szüksége a csapatának.

Horváth Ferenc (Honvéd): ,,Ez egyetlen csapat számára sem egyszerű helyzet, sokkal nehezebb úgy futballozni, hogy ott van a kés nyakadon, ami rajtunk is érezhető volt a Kisvárda elleni bajnokin. Biztos vagyok benne, hogy ha a középmezőnyben állnánk, akkor ezt a meccset hoztuk volna, egy ilyen kiélezett szituációban azonban nem lehet mindig brillírozni, hatással van a csapat játékára az a mentális teher, hogy a vonal felett maradásért kell küzdenie, így a nemcsak a játékunkon, hanem ezen is folyamatosan dolgozunk hétközben. Hétfőre szabadnapot kapott a csapat, úgy éreztem, hogy a Kisvárda elleni fájó vereség után mindenkinek jót tesz, ha kiszellőzteti a fejét, keddtől pedig újult erővel folytattuk a munkát. Ráadásul 16 nap alatt 5 mérkőzésünk volt, ezért is gondoltam, hogy hasznos lehet a szusszanásnyi pihenő. Természetesen kielemeztük a vasárnapi bajnoki tanulságait, és onnantól fogva már kizárólag a Diósgyőrre koncentrálunk. Ellenfelünk jelentősen átalakult a téli szünetben, nemcsak a keretet tekintve, hanem a játékát illetően is, egy, az életéért küzdő riválisra kell készülnünk. Bár ez ránk is igaz, hiszen minden egyes találkozó kulcsfontosságú ebben a helyzetben. Nem véletlenül említettem a Kisvárda elleni meccs előtt, hogy egy pillanatra sem szabad hátradőlni, sok mérkőzés van még hátra, sűrű a mezőny, két-három győzelemmel, illetve vereséggel nagyban változhat meg az adott csapat pozíciója. Örömteli, hogy továbbra is a vonal felett állunk, nem is lehet más a célunk, minthogy a szezon végén is ott legyen a Honvéd. Ehhez pedig töretlen hitre és hatalmas akaratra lesz szükségünk, másképpen nem lehetünk eredményesek. Mindenképpen szeretnénk sikerrel menni a válogatott szünetre, a pontok szempontjából és az önbizalmunk miatt is sokat számítana a győzelem.”

A kispesti fanatikusok is tisztában vannak a meccs fontosságával, ezért füstbombákkal engedték útjára a csapatot Diósgyőrbe.

NB I
26. FORDULÓ

19.30: Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd  (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb híreink