DVTK: eldőlt Kleinheisler sorsa!

Lesznek még változások a keretben.

Forrás: MLSZ

Online sajtótájékoztatót tartott ma a DVTK, az eseményen bemutatkozott a sajtó képviselőinek Zoran Zekic, a diósgyőriek új vezetőedzője.

A sajtótájékoztató egyik fontos eleme volt Kleinheisler László sorsa, akiről az nb1.hu írta meg még január 6-án, hogy érdeklődik iránta a DVTK.

Zekic elmondta, hogy valóban szeretné, ha Kleinheisler a DVTK-ba igazolna, de erre aligha kerülhet sor, mert kiemelkedő játékosa az Eszéknek. Azok közül a médiumok közül, akik élőben nézhették az eseményt élő közvetítésben csak az nb1.hu jelezte Kleinheisler sorsával kapcsolatos kérdés-választ is.

A szakvezető azt is elmondta, nagyon már nem kell érkezőre számítani, ám keretszűkítés várható.

ÍME, AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

 

12.00: Elkezdődött a sajtótájékoztató. 

12.03: A Mezőkövesd elleni, 3-2-es győzelemmel zárult edzőmeccs értékelése:

"A meccs után is elmondtam, nem voltam boldog. Sok probléma volt. Sok új játékos játszott, van még két nap a Fradi elleni meccsig, fel kell készülnünk."

12.05: A Kövesd ellen a végén szerzett gólokat a DVTK. A minimum, hogy elvárja a meccs végéig tartó teljes koncentrációt?

"Ez a minimum tényleg! Viszont rengeteg hiba volt a mérkőzésen. Ez nem gond, mert legalább láttam, milyen hibákat kell kijavítani."

12.07: Két edzőmeccs, két győzelem a mérlege eddig. Elégedett a fejlődéssel?

"Soha nem vagyok elégedett, mindig fejlődni kell. Tíz napja vagyok itt, ennyi időm volt eddig. Nagyon okosnak kell lennem és a stábnak is, mert ki kell találni nemcsak azt, hogy én mit szeretnék, hanem azt is, hogy mi a jó a csapatnak."

12.08: Kért gondolkodási időt, amikor felkérték? Mit tudott előzetesen a DVTK-ról?

"Voltak információim a magyar fociról, mert a Fradi és a Vidi nemzetközi meccseit láttam. A DVTK-ról nem tudtam sokat, de ez már a múlt. Nagy hagyománya van, remek szurkolótáborral. Nem méltó a csapathoz a pillanatnyi helyezése."

12.11: Mire volt elég eddig a tíz nap, amit a csapat élén töltött?

"Jobban kell játszanunk, ebben segíteni fognak, akik érkeztek és akik eddig is itt voltak. A Fradi ellen kell felkészülnünk, eredményesnek kell lennünk. A felkészülésre szinte semmi idő nincs, mert érkezésem után 3 nappal már edzőmeccs volt. Férfiként kell játszanunk, jeleznünk kell ezt a szurkolóinknak is."

12.13: Mik jellemzik az általa felkészített csapatok játékát?

"Eszéken hasonló cipőmben jártam. Nem opció számunkra a kiesés, ez eszembe sem jut. Együtt vagyunk, együtt erősebbek vagyunk. Harcolni kell a pályán, minden játékosnak meg kell értenie, milyen elvárásaim vannak."

12.14: Milyennek gondolja Miskolcot?

"Csak aludni járok haza, még szinte semmit nem láttam a városból. A klubnál viszont minden rendben van."

12.16: Asmir Suljic végig tudna-e már játszani 90 percet?

"Kevés olyan játékosom van, aki ebben a pillanatban 90 percet tudna játszani, mert mindenki fáradt. Ha a testben elfogy az erő, akkor a lelki erővel lehet kompenzálni a dolgokat. Rövid időn belül 10 meccset kell játszanunk, erre kell készülni. Ezért jó, hogy sok játékos van, lehet rotálni és energiát spórolni."

12.18: Találkozott már a szurkolókkal? Mit jelent a Diósgyőr vezetőedzőjének lenni?

"Még nem, mert csak aludni járok haza, mindig a stadionban vagyok. Felmértem, mi a DVTK múltja az elmúlt napokban, illetve azt is, hogy mit jelent a városnak és a szurkolóknak. Eszéken ugyanilyen jellegű klub megmentése volt a feladatom. El kell viselnem ezt a feladatot, tudom, mit és, hogy kell dolgoznom."

12.20: Vannak eltiltottak, sérültek?

"Akik korábban sérültek voltak, azokra nem számíthatok. A hétvégén pályára lépett játékosok közül Molnár Gábor szerdai játéka kérdése."

12.22: Milyen a versenyhelyzet a csapaton belül?

"Néhányan korábban érkeztek, néhányan azóta, amióta én vagyok az edző, vannak, akikkel dolgoztam együtt Eszéken. Felhívtam a játékosok figyelmét, hol játszanak, milyen klubban. Tiszteletet kell mutatni a klub és a szurkolók felé, azt sem szabad sokaknak elfelejteniük, hogy a horvát labdarúgást képviselik."

12.24: Lesznek-e még érkezők?

"Nem tudok róla, szerintem kész a keret. Vannak, akik sérültek, a visszatérésük lehet erősítés."

12.26: Új védelem érkezett. Hogyan halad az összeszokásuk?

"31 gólt kapott a DVTK, voltak gondok az ősszel. Sajnos szombaton is volt. Amikor nálunk a labda, vannak, akik jól játszanak a csapatomból, de akkor is jól kell teljesíteni, amikor az ellenfélnél van a labda. A védekezésünk megszervezése a legfontosabb feladatunk."

12.27: Sok új játékos érkezett. Milyen közösséget alkotnak a játékosok?

"Semmire nincs idő. Csak arra van időnk, hogy minél többen dolgozzunk, szerdán kezdődik a bajnokság. Sokan jöttek, de nem az utcáról érkeztek. Tudják, mi a dolguk. 10 pontos hátrányunk van, ezt kell ledolgoznunk."

12.28: Kleinheisler László átigazolása képben van?

"Szeretném leigazolni, de úgy tudom, ez lehetetlen, mert kiemelkedő tagja az Eszék játékoskeretének."

12.30: Jelenleg 36-an vannak az első keretben. Nem sok ez? Tervez keretszűkítést?

"Többen sérültek, van olyan játékos, akivel még nem is találkoztam. Az edzéseken 22-24 játékossal dolgoztam eddig együtt. Lesz szűkítés, a fiatalok közül, akik nem kerülhetnek be a csapatba, azoknak a több játéklehetőség érdekében meg kell nézni, hogy máshol jobb lenne-e nekik."

12.32: Harc a bennmaradásért. Mi kell hozzá?

"Aki bennmarad, az küzdhet majd magasabb célokért. Az ember fiatalon megnézte a szőke és a fekete hajú lányokat is, mindent ki kell próbálni, hogy bennmaradjunk."

Bemutatkozik a DVTK vezetőedzője - élő közvetítés - NB1.hu

 

12.33: Mennyi pont kell a bemmaradáshoz?

"Megnéztük a korábbi tabellákat, tudjuk, mennyi kell. Nem a problémákra kell koncentrálni, mert aki így tesz, az nem tud előrelépni."

12.34: Mit vállalna be, ha bent tudja tartani a csapatot?

"Nem szeretnék a távolin jövőn gondolkodni."

12.35: Mennyire ismeri az NB I-et, melyik csapatokat előzheti meg a csapata?

"Annyira nem ismerem, mint az újságírók. Arra sem tudok válaszolni, melyik két csapatot előzhetjük meg, de az biztos, hogy lesz két gárda, amelyeket megelőzünk."

12.36: Mennyi felvételt látott a Fradiról?

"Sok videót láttam. Korábban a Dinamo elleni BL-meccsét is láttam, de a DVTK videóelemzője is sokat segített. Sokat elárul a meccsről, hogy a Fradi az élen áll, a DVTK az utolsó. Ennek szellemében kell készülni."

12.38: Az újak közül mennyien kezdhetnek majd a Fradi ellen?

"Szerencsére 5 csere lehet. Szükségem is van erre a lehetőségre, mert sokan nem tudnak 90 percet végigjátszani."

12.39: Százalékban mennyi esélyük van a Fradi ellen?

"Nem vagyok bukméker, erre nem tudok válaszolni."

12.40: A héten két meccsük lesz. A Fradi vagy a Paks elleni a fontosabb?

"Mindig a soron következő, csak utána lehet a következőről beszélni."

VÉGE!

Legfrissebb híreink