DVTK: a Honvéd 5 összeszokott védője

Góllal hangolt előző csapata ellen a diósgyőri.

Forrás: DVTK/Facebook

Fut a Diósgyőr szekere 2020-ban. A piros-fehér klub idén eddig csak egyszer szenvedett vereséget az NB I-ben, a keleti rangadón a Loki bizonyult nagy falatnak. A fiaskók száma könnyen lehetne 2 is, hiszen az előző fordulóban kétgólos hátrányból álltak fel a miskolciak. A feltámadásból Egerszegi Tamás is kivette a részét, a 28 esztendős futballista a 89. percben állította be a 2-2-es végeredményt.

Egerszegi Tamás gólja a Kisvárda Master Good - DVTK mérkőzésen

 

"Haris Tabaković magas játékos, aki jól játssza meg a labdát, ezért nekem nem a sűrűben kellett küzdenem, hanem a lecsorgó labdára vártam. Amikor lefejelte a labdát, akkor mögöttem Gabi (Molnár Gábor -  a szerk.) szólt, hogy neki is jó, ezért arra gondoltam, rajta sincs védő, azaz nyugodtan lekezelhetem, van időm. Amikor pedig a lábamon volt a labda, akkor már “csak” a kapuba kellett lőni" - elevenítette fel a találatát Egerszegi a dvtk.eu-nak adott interjúban

Egerszegi a télen tért vissza a DVTK-hoz. A paksiak a szezon végéig adták kölcsön a labdarúgót a miskolciaknak. Egerszegi elmondta, rengeteg dolog változott pozitívan a klubnál. 

"Az elmúlt években rengeteg minden változott Diósgyőrben, csak a szurkolók lelkesedése a régi. Távozásomkor már állt az edzőközpont épülete, de még nem laktuk be, azóta elkészült a stadion, a DVTK Medical Center, és napról napra látjuk, hogy bújik ki a földből a multifunkciós csarnok. Sok szép emléket őrzök az első diósgyőri korszakomból, a két kupadöntő felejthetetlen, de a legemlékezetesebb a Vasas ellen szerzett dupla. Ezért mindig ott lebegett, hogy jó lenne egyszer visszatérni. Közben a csapat is teljesen kicserélődött, érkezésemkor már csak Antal Botond, Vági András és Tamás Márk játszott itt a régiek közül, mégis pillanatok alatt beilleszkedtem, gyorsan elfogadtak a srácok" - mutatott rá Egerszegi. 

A Honvéd ellen hangolódnak a baleset után a miskolci ultrák - NB1.hu

A 23. forduló következik a hétvégén az NB I-ben. A játéknap egyik legérdekesebb meccsének a Honvéd-DVTK mérkőzés ígérkezik. A kispestiek jelenleg az 5. helyen állnak a táblázaton, a miskolciak pedig a 6. pozíciót birtokolják. Amennyiben Feczkó Tamás együttese legyőzi a fővárosiakat szombaton, a Diósgyőr pontszámban beéri a Honvédot.

A Honvéd ellen gyűjthet ismét értékes pontot, pontokat a DVTK szombaton. Egerszegi számára a kispesti egylet sem ismeretlen, hiszen korábban már szerepelt a fővárosi csapatban.

"Nehéz mérkőzésre számítok, mert a Honvéd öt összeszokott védővel áll fel, akiket nehéz átjátszani. Bízom a csapatban, mert napról-napra látom az edzéseken, hogy mindenki ellen van keresnivalónk. Szeretnénk folytatni a jó szereplést, és újabb pontokat gyűjteni idegenben" - zárta mondandóját Egerszegi. 

Legfrissebb híreink