DVSC-viharfelhők: "emberemlékezet óta" nem látott forma

Ráadásul nehéz feladat vár rájuk...

Forrás: dvsc.hu

Rég nem látott rossz formában van a DVSC az OTP Bank Ligában. Herczeg András csapata legutóbb augusztus 24-én, a Honvéd ellen győzött, azóta hazai pályán a Kaposvár (0-1) és legutóbb a Puskás Akadémia (1-2), idegenben az Újpest (2-3) bizonyult jobbnak náluk. S noha a Magyar Kupában a Sárváron aratott 3-0-s sikernek köszönhetően továbbjutottak a cívisvárosiak, az NB I tabelláján kilenc szerzett ponttal visszacsúsztak a hatodik helyre, igaz, egy meccsel kevesebbet játszottak a riválisoknál.  Nem vár rájuk könnyű kiszálló a 8. fordulóban sem, hisz a MOL Fehérvár otthonában lépnek pályára - igaz, egy ilyen rangadó rángathatja ki őket a gödörből és adhat pozitív löketet.

Most sorra vettük a három vesztes bajnokit, valamint Herczeg András haon.hu által idézett nyilatkozatait.

 

DVSC-Kaposvár 0-1, augusztus 31.:

 

DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Trujics (Adeniji, 46.), Tőzsér (Kundrák, 82.), Haris, Varga K. – Szécsi, Garba

Herczeg András: "A mérkőzés elején hátrányba kerültünk, ez figyelmeztető jel, hiszen második hazai meccsen kaptunk gólt szögletből. Az első félidőben sok lehetőségünk adódott, a második félidőben még nagyobb erőket mozgósítottunk, de nem sikerült a gólszerzés. A Kaposvár fegyelmezetten játszott. Más mérkőzésen nekünk volt szerencsénk, most ez nem volt mellettünk. A fiúk hatalmas lelkesedéssel játszottak. Tennünk kell azért, hogy a következő időkben ne járjunk így."

 

Újpest-DVSC 3-2, szeptember 14.:

 

DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Tőzsér, Haris, Trujics (Csősz 70.) – Szécsi (Kinyik 91.), Garba (Adeniji 60.)

Herczeg András: "Borzasztó érzések kavarognak bennem, traumával ér fel, a kezünkben volt a meccs, vereséget semmit esetre sem érdemeltünk, hiszen a nyolcvanötödik percben szereztünk vezetést. Leginkább az bosszant, hogy a gólokat beívelés után kaptuk. A játékosaim szerint a tizenegyest megelőzően az újpestiek löktek, ezt nem tudom, vissza kell néznem, de nagy tanulság ez nekünk is, hogy a büntetőterületen belül sokkal határozottabbaknak kell lennünk. Úgy érzem, mi uraltuk a találkozót, és egy egynél is csalódást éreztem. A második gólt már nagyon a végén kaptuk, ott már kezdtem beletörődni, hogy itt kell hagynunk két pontot, annak ellenére, hogy átálltunk támadó futballra, nagyon csalódottak vagyunk, hogy végül egy pont sem maradt nekünk."

 

DVSC-Puskás Akadémia 1-2, szeptember 28.:

 

DVSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér (Trujic, 63.) - Csősz (Garba, 46.), Varga K., Haris, Szécsi - Adeniji (Bényei, 93.)

Herczeg András: "Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, a vendégek jobban és agresszívabban futballoztak, így hamar gólt kaptunk. Próbálkoztunk, de nem volt átütőerő a játékunkban, a védekezésünkkel is voltak gondok. A második félidőben már jobban játszottunk, talán ha hamarabb betalálunk, lett volna esélyünk az egyenlítésre is."

 

A vezetőedző az Újpest elleni vereség után elemezte csapata játékát, ehhez jött hozzá a felcsútiak elleni szombati kör. "Az utóbbi időben sok gólt kapunk, az eddigi kilenc kapott találatunkból hatot pontrúgásból szereztek az ellenfelek, ez pedig figyelmetlenség. Mindenkinek megvan az embere, hogy ki melyik területet védi le, ennek ellenére mégis elkövetjük ezeket a vétségeket. Három akciógólt kaptunk csak eddig, azt mondom, az öt meccsen rendben van.

Nincs mese, sokkal figyelmesebben kell védekeznünk a felívelt labdáknál, és agresszívebben kell odaállnunk az ilyen szituációkhoz" - mondta.

Legfrissebb híreink