DVSC-Újpest: diósgyőri-kedvencek nyomában

Piros lappal kezdett a Feczesin-utód.

Forrás: dvsc.hu

Mint ahogyan az nb1.hu korábban már jelezte, bojkottot hirdettek az Újpest szurkolói és nem látogatják szeretett csapatuk meccseit az NB I-ben. A lila-fehér hívek nehezményezik, hogy a Újpest tulajdonosa figyelmen kívül hagyja kéréseiket: a klub még mindig nem kapta vissza a címerét, valamint több újpesti kötődésű játékost is könnyen elengedtek a IV. kerületből. Az biztos, hogy a tavaszi nyitóforduló után sem csillapodtak a kedélyek Újpesten...

DVSC-Újpest: ultrák várják a leszerepelt lilákat? - videó - NB1.hu

Újpest Magyarország ékköve. Eredményei, múltja, társadalmi bázisa miatt is. És a címere a kapocs a múlt, jelen és a jövő között. A lilák 4 kapottal kezdtek Debrecenben, és a leggyengébben igazoltak télen, ráadásul elengedték az NB II-es középcsapat Vasashoz a közönségkedvenc Feczesin Róbertet. Az ultráknál elszakadt a cérna.

Feczesin Róbert a góllövőlistát vezetve távozott az NB II-es Vasashoz, az Újpest Bacsa Patrik személyében találta meg helyettesét. A volt diósgyőri játékos bemutatkozása emlékezetesre sikerült a liláknál, bár erről biztosan lemondott volna a támadó: Bacsa csereként beállva, öt pályán töltött perc után, egy 16-oson belüli lerántás miatt jutott a kiállítás sorsára, Bódi pedig a megítélt tizenegyessel már a harmadik találatot szerezte a Lokinak.

Nagyot lépett a Fradi az aranyérem felé - beszámoló a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Felébredt téli álmaiból az NB I, a 17. fordulóval elkezdődött a tavaszi idény. A Ferencváros Paks elleni sikere nyitotta a kört, majd négy találkozót rendeztek 17 órakor. Nem hibázott a Mezőkövesd, a Kisvárdát győzték le. A MOL Fehérvár és a Honvéd gól nélküli döntetlennel nyitotta az új évet, és a Kaposvár-Puskás kettős sem bírt egymással.

Az Újpest gólt nem lőtt, sőt, a 90 perc alatt is csak egyetlen kaput eltaláló lövéssel jelentkezett a Vignjevics csapat. Mindent elmond, hogy a szakvezető meccs utáni értékelésénben azt sajnálta legjobban, hogy csak hármat cserélhetett a 4-0-s vereséget hozó mérkőzésen...

Vitelki Zoltán, a DVSC télen kinevezett edzője viszont nem is álmodhatott volna szebb bemutatkozásról, bár a kiütéses siker ellenére sem volt maradéktalanul elégedett a szakvezető. A mérkőzés után az alábbiakat mondta a DVSC honlapjának:

„Kicsit bátortalanok voltunk az első félidőben, utána egészen jól nézett ki. Hullámzó volt a játékunk, voltak olyan periódusok, amikor nem azt csináltuk, amit szerettünk volna, de elégedettek lehetünk a játékosok hozzáállásával. Betartották az alapelveket, amiket gyakoroltunk. Nagyon örülök, hogy ekkora győzelemmel kedveskedtünk a debreceni szurkolóknak, de nem vagyunk elájulva attól, hogy négy nullára nyertünk. Örülünk neki, levonjuk a tanulságot, de ilyenkor kell még többet dolgozni, hogy még magasabb szintre tudjunk lépni.” 

Élő közvetítés és a gólok története a 17. forduló meccseiről - NB1.hu

Közvetítésünk percenként automatikusan frissül! NB I, 17. forduló Ferencvárosi TC-Paksi FC 4-0 (2-0) Groupama Aréna, 8075 néző, v.: Iványi gólszerző: Zubkov (3., 65.), Boli (43.), Isael (51.) sárga lap: Sigér (19.), illetve Lenzsér (53.), Kecskés (57.), Poór (61.), Szabó J. (62.) Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 77.)

Külön pikantériát az adott Vitelki téli kinevezésének, hogy a miskolci születésű tréner az ősi rivális, Diósgyőr játékosa volt és több mint 500 alkalommal lépett pályára a borsodi klubban. Majd a DVTK-nál előbb pályaedzőként, majd megbízott vezetőedzőként többször is szerepet vállalt Vitelki, de ha ilyen eredményekkel folytatja Debrecenben, könnyen elfogadtatja magát a legvérmesebb Loki-szurkolókkal is.

Az Újpest otthon javíthatja ki a debreceni fiaskót a következő fordulóban, de nem lesz könnyű számára a MOL Vidi elleni meccs, utána a tavaszt győzelemmel kezdő és dobogós Mezőkövesd ellen szerepelnek idegenben Novothnyék, majd pedig jöhet a Ferencvárosi elleni Derbi a Megyeri úton...

A Debrecen győzelmével két pontra megközelítette a legyőzött és 6. helyen lévő Újpestet, a 18. fordulóban pedig a Puskás Akadémiához látogat.

A meccs összefoglalója:

Debreceni VSC-Újpest FC 4-0 (0-0)

Debrecen, 2120 néző, v: Farkas Á.
gólszerző: Szécsi (49., 53.), Bódi (68., 11-esből), Adeniji (73.)
sárga lap: Kusnyír (33.), Szécsi (51.), Csősz (91.), illetve Szakály P. (7.), Burekovic (34.)
kiállítva: Bacsa (67.)
DVSC: Kosicky - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Haris (Csősz, 84.) - Bódi, Kusnyír (Baráth, 82.), Varga K. - Adeniji, Szécsi
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo (Bacsa, 62.), Szakály P. (Csongvai, 62.) - Nwobodo, Zsótér, Simon K. (Bjarnasson, 62.) - Novothny

A Debrecen az első perctől irányította a mérkőzést, a hazaiak már az Újpest tizenhatosánál letámadták ellenfelüket. Az idő múltával aztán alábbhagyott a hazaiak lendülete. Komolyabb helyzet nélkül, többnyire mezőnyjátékkal telt el az első játékrész.

A második félidő elején hamar kétgólos előnyre tett szert a DVSC. Szécsi előbb Adeniji, nem sokkal később pedig Varga Kevin önzetlen átadását követően talált be az Újpest kapujába. A félidő közepén büntetőből tovább növelte előnyét a Debrecen, sőt az emberhátrányba került, teljesen széteső vendégcsapat egy hatalmas védelmi hiba után újabb gólt kapott. A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a nagyon gyenge napot kifogó Újpest ellen.  

Legfrissebb híreink