DVSC-Újpest: debütált az utánpótlás-válogatott tehetség - videó

Emlékezetes bemutatkozás.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC-nél bátran építenek a saját nevelésű játékosokra. A Loki az előző idényben helyi kötődésű labdarúgókkal harmadik helyen végzett a bajnokságban. A mostani szezonban annyira nem remekel a piros-fehér alakulat, amelyet immáron Vitelki Zoltán irányít. Vitelki debütálása remekül sikerült, hiszen a hajdúságiak 4-0-ra győzték le az Újpestet. 

Az összecsapáson Baráth Péter csereként lépett pályára, a fiatal tehetség a 82. percben váltotta Kusnyirt. Baráth pályafutásában fontos mérföldkő ez az összecsapás, hiszen először kapott lehetőséget a legmagasabb osztályban. A 17 esztendős labdarúgó az ősszel három NB III-as meccsen jutott szóhoz a DVSC második alakulatában. 

A boldog játékos a meccs után köszönetet mondott Vitelkinek a lehetőségért. 

"Jó érzés volt ilyen hangulatban pályára lépni. Azt kérte a szakmai stáb, hogy a védekezésre figyeljek, emellett érezzem jól magam" - mondta Baráth. 

Baráth Péter bemutatkozott az NB I-ben!

 

Baráth fényes jövő előtt áll, amit igazol, hogy az U17-es világbajnokságon is szerepelhetett. A vb-n az ausztrálok elleni találkozón gólt is szerzett a Loki futballistája. Baráth egy komoly sérülésből tudott felállni, de úgy tűnik, a nehéz időszakot lezárta már. 

A meccs összefoglalója:

Debreceni VSC-Újpest FC 4-0 (0-0)

Debrecen, 2120 néző, v: Farkas Á.
gólszerző: Szécsi (49., 53.), Bódi (68., 11-esből), Adeniji (73.)
sárga lap: Kusnyír (33.), Szécsi (51.), Csősz (91.), illetve Szakály P. (7.), Burekovic (34.)
kiállítva: Bacsa (67.)
DVSC: Kosicky - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Haris (Csősz, 84.) - Bódi, Kusnyír (Baráth, 82.), Varga K. - Adeniji, Szécsi
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Onovo (Bacsa, 62.), Szakály P. (Csongvai, 62.) - Nwobodo, Zsótér, Simon K. (Bjarnasson, 62.) - Novothny

A Debrecen az első perctől irányította a mérkőzést, a hazaiak már az Újpest tizenhatosánál letámadták ellenfelüket. Az idő múltával aztán alábbhagyott a hazaiak lendülete. Komolyabb helyzet nélkül, többnyire mezőnyjátékkal telt el az első játékrész.

DVSC - Újpest FC | 4-0 | (0-0) | OTP Bank Liga | 17. forduló | MLSZTV

 

A második félidő elején hamar kétgólos előnyre tett szert a DVSC. Szécsi előbb Adeniji, nem sokkal később pedig Varga Kevin önzetlen átadását követően talált be az Újpest kapujába. A félidő közepén büntetőből tovább növelte előnyét a Debrecen, sőt az emberhátrányba került, teljesen széteső vendégcsapat egy hatalmas védelmi hiba után újabb gólt kapott. A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten győztek a nagyon gyenge napot kifogó Újpest ellen.  

Legfrissebb híreink