DVSC-Puskás Akadémia: Kondás dicsérete, Hornyák csalódottsága - reakciók

Meglepetésről is beszélt a felcsúti edző.

Forrás: dvsc.hu

A kiesés elől menekülő DVSC egy pontot tudott szerezni a harmadik helyre pályázó Puskás Akadémiától. A Nagyerdei Stadionban a Loki szerezte meg a vezetést, de a felcsútiak fordítani tudtak, a végeredményt a duplázó Adeniji állította be. A hajdúsági drukkerek remek hangulatot teremtettek, de az örömük nem lehet felhőtlen, hiszen a három pont nagyon fontos lett volna a cívisvárosi alakulatnak.

Kondás Elemér szerint a debreceniek küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, míg Hornyák Zsolt többek között a korán bekapott gól miatt bosszankodott.

Kondás Elemér: "A csapat küzdeni tudásból jelesre vizsgázott, helyenként jól is játszottak, voltak szép akcióink. Csapatként jól működött a társaság. Sajnos megkaptuk a második gólt, de gyorsan tudtunk egyenlíteni. Sajnálom, hogy a találkozó végén a támadásokból nem tudtunk tudtunk gólt szerezni." (haon.hu)

Hornyák Zsolt: "Köszönöm a csapatomnak a játékot. Csalódott vagyok, mert hamar gólt kaptunk. Tudtuk, hogy a Debrecen az első húsz percben nagyon aktív lesz, megleptek bennünket. A hátrányból visszahoztuk a mérkőzést, 2-1-nél éreztük, hogy nyerhető a meccs. Győzelemért jöttünk, elveszítettünk két pontot. A nézők szempontjából nagyon jó mérkőzés volt, mind a két csapat hajtott a 94. perc végéig. Részemről csalódás, mert nyernünk kellett volna." (haon.hu)  

ELŐZMÉNYEK:

DVSC-Puskás Akadémia 2-2

A kiesés elől menekülő DVSC a bronzéremről álmodozó Puskás Akadémiát fogadta a Nagyerdei Stadionban. Az Újpest elleni vereséget követően több helyen is változtatott a csapatán Kondás Elemér, többek között Kosicky és Adeniji is a kezdőbe került. Utóbbi futballista abszolút meghálálta a bizalmat, hiszen kétszer is bevette a felcsúti alakulat kapuját. A csatár egyébként már kilenc találatnál jár az NB I mostani idényében. Érdekesség, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a helyszínen tekintette meg az összecsapást, amelyen a két gárda megosztozott a pontokon. A remi miatt egyik alakulat öröme sem lehet felhőtlen.    

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A LOKI SZURKOLÓI

Nehéz helyzetben van a DVSC, ám a piros-fehér drukkerek ebben a szituációban sem fordultak el a csapattól. A szimpatizánsok ezen a meccsen is a kezdő sípszótól a lefújásig buzdították a hajdúsági alakulatot. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: SZATMÁRI MENTÉSE

A 66. percben közel járt ahhoz a Puskás Akadémia, hogy ismét megszerezze a vezetést. Slagveer tört a kapura, a próbálkozásába Szatmári önfeláldozóan vetődött bele. Fontos mentés volt a Loki védőjétől!

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

6.perc: Bódi remek labdával hozta helyzetbe Adenijit. A DVSC játékosa higgadtan értékesítette a lehetőséget, kb. 8 méterről lőtt a felcsúti kapu jobb alsó sarkába (1-0). 

Security Check Required

 

32. perc: A jobb oldalról érkezett egy beadás, Habovda nem tudott tisztázni. A labda Knezevic elé került, a horvát játékos nem gondolkodott, kapásból a bal alsóba lőtt (1-1).

Security Check Required

 

57. perc: Kinyik szabálytalansága után a Puskás Akadémia szabadrúgást kapott. A labda mögé van Nieff állt, a holland légiós pedig kb. 23 méterről járt túl Kosicky eszén (1-2).

Security Check Required

 

62. perc: Ferenczi mesteri beadását követően Adenijiről megfeledkeztek a felcsútiak, ezt pedig góllal büntette a DVSC futballistája (2-2). 

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT: 

Mindkét csapatra idegenbeli fellépés vár. A Loki a MOL Fehérvár otthonában vendégeskedik, míg a Puskás Akadémia a Diósgyőr stadionjában vizitál. A találkozók szerdán 19 órakor kezdődnek. 

JEGYZŐKÖNYV:

Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Debrecen, 2850 néző, v.: I
ványi     
gólszerzők: Adeniji (6., 63.), illetve Knezevic (33.), Van Nieff (57.)     
sárga lap: Habovda (31.), Kinyik (57.), Garba (68.), Szatmári (90.), illetve Van Nieff (65.)
Debreceni VSC: Kosicky - Bényei, Szatmári, Kinyik, Ferenczi (Barna, 79.) - Habovda (Kundrák, 61.), Tőzsér (Garba, 62.), Kusnyír, Bódi - Adeniji (Milunovic, 88.), Varga K. (Szécsi, 79.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Hadzsijev, Deutsch - Urblík, Van Nieff - Gyurcsó (Sós, 88.), Knezevic, Slagveer (Tamás N., 68., Nagy Zs., 77.) - Vanecek 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink