DVSC-Puskás Akadémia: hiába tért vissza Dzsudzsák, egyre nagyobb a baj

Németh Krisztiánnal olyan történt, mint még soha.

Forrás: Facebook/DVSC

DVSC-PUSKÁS AKADÉMIA 0-3 (0-2)

Kevés dolog "tükörsima", de ha valami, ez a meccs az volt.

Felemás előjelekkel várhatta a vasárnap délutáni bajnokit az NB I 10. fordulójában a DVSC és a Puskás Akadémia. A cívisvárosiaknál visszatérhetett eltiltását követően a friss Hajós Alfréd-díjas Dzsudzsák Balázs, valamint Sós Bence is, ám az utóbbi három mérkőzés után (ahol összesen egy pontot szereztek) muszáj lett volna javítaniuk. A felcsútiak ellenben magabiztosan, jó formában várhatták a találkozót, annak a tudatában, hogy amennyiben nyernek, egy pontra megközelítik a tabellán az egy meccsel többet játszó Kisvárdát, egyben ideiglenesen megelőzik a Ferencvárost.

Ez utóbbi összejött, és mondhatni teljes mértékben Hornyák Zsolték akarata érvényesült a találkozón. Már a 10. percben nagyot kellett védenie Komáromi lövésénél Grófnak, majd néhány perccel később vitatható büntetőből szereztek vezetést a vendégek, Bévárdi lökését követően Puljic értékesítette a megítélt tizenegyest. A Puskás a "flow-t" kihasználva rögtön meg is duplázta az előnyt, Kozák találata pedig jóformán már a 25. percben eldöntötte az érdemi dolgokat.

Az első félidő második fele sokkal inkább a durvaságról és a sárga lapokról szólt (csoda, hogy senkit sem küldött le a pályáról Pintér Csaba, például a nyitóképen látható módon Dzsudzsák sem finomkodott olykor), és a második félidőben sem változott sokat érdemben a játék képe, hiába próbált frissíteni a támadósoron Huszti Szabolcs a Lokinál.

A videóbírónak többször is "jelenése volt", de végül egészen a 74. percig nem villant a piros, ekkor azonban az először kezdőként játszó Németh Krisztián megkapta a második sárgáját, így életében először állították ki az NB I-ben. Ekkor egyébként már 3-0-ra vezetett a Puskás, hisz öt perccel korábban Kozák megszerezte saját maga második, a felcsútiak harmadik gólját, ezzel végleg pontot tett a meccs sorsára.

A lefújás előtt Corbu lövése csattant a kapufán, de az eredmény nem változott - mint ahogy az sem, hogy a Loki egyre nagyobb gondban van: továbbra is tizedikek a tabellán, a Gyirmótot és az Újpestet előzik meg. A Puskás a legutóbbi négy meccsen tíz pontot gyűjtött, a DVSC egyet - valamit ki kell találniuk Husztiéknak a következő napokban...


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: LIBOR KOZÁK

Nyerőember lett a rutinos cseh támadó, aki megszerezte első, majd második gólját is az NB I-ben. 


A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ FÉLIDŐ KÖZEPE

Bő öt perc alatt eldöntötte a meccset a Puskás, a büntetőt követően remek támadással duplázták meg az előnyüket.


A GÓLOK TÖRTÉNETE: 

19. perc: 11-eshez jutott a vendégcsapat, Bévárdi szabálytalankodott Komáromival a 16-oson belül (?). A büntetőt némi VAR-vizsgálatot követően után Puljic értékesítette a jobb alsóba. 0-1

27. perc: Gyors és szép felcsúti támadás: Plsek centerezését követően Kozák érkezett középen, aki öt méterről, jobbal belsőzött a kapuba a védők közül. 0-2

69. perc: Van Nieff szöglete után Kozák nyeri a fejpárbajt a védők ellen, hat méterről bólintott a bal alsóba. 0-3


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A DVSC október 27-én a Kecskemét vendége lesz a Magyar Kupában, majd október 30-án az MTK-hoz látogat, míg a Puskás Akadémia október 31-én a Honvédot fogadja, miután október 27-én a Győr otthonában meccsel a kupában.


JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 10. forduló.

DVSC-Puskás Akadémia 0-3 (0-2)

DVSC: Gróf – Bévárdi, Deslandes, Baráth P., Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Soltész, 75.), Ugrai, Sós (Tischler, 46.) – Németh K. Edzők: Huszti Szabolcs és Toldi Gábor.
Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Puljic (Csirmaz, 71.) – Plsek, Baluta (Bakti, 84.), Komáromi (Corbu, 84.)- Kozák. Edző: Hornyák Zsolt.

gólszerzők: Puljic (20., 11-esből), Kozák (27., 69.).
sárga lap: Bévárdi (20.), Varga J. (36.), Dzsudzsák (38.), Németh K. (45., 73.), illetve Plsek (35.), Kozák (38.).
kiállítva: Németh K. (73.).


Tabella a linkre kattintva érhető el.

FRISSÍTÉS:

19.26:

21.05:

Legfrissebb híreink