DVSC-Puskás Akadémia: dobogó vagy bennmaradás? - ELŐZETES

Négy nap alatt nem lehet sokat változtatni.

Forrás: dvsc.hu

A kiesés elől menekülő DVSC, a dobogóra hajtó Puskás Akadémiát látja vendégül szombaton.

Kondás Elemérnek nagyon nincs könnyű dolga. Ilyen feszes menetrend mellett nem sok esélye van csodát tenni, inkább mentálisan készíti a csapatot. A debreceni tréner szerint nem szabad a többi eredménnyel foglalkozni, csak magukra kell figyelni.

Kondás így nyilatkozott a meccs előtt:

,,A játékosoknak meg kell érteni, hogy csak a Puskás Akadémia elleni meccsre koncentráljanak. Persze látjuk, milyen eredmények születnek a bajnokságban, de ha mindig az ellenfeleink eredményeivel foglalkoznánk, csapdába esnénk. Számunkra az a lényeg, mi hány pontot tudunk szerezni a hátralévő öt bajnokin. Jó csapat a szombati ellenfelünk, melynek jó játékosok alkotják a keretét. Nagyon fontos, hogy kiküszöböljük azokat a hibákat, melyeket az Újpest ellen vétettünk. Könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek, ezt láttam már korábban és most is. Ugyanakkor stabilabbak voltunk, jobban együtt mozgott a csapat, de még inkább elé kell menni az eseményeknek, mert ha nem, ugyanilyen gólokat kapunk. Nagyon kevés az idő, sokat változtatni és gyakorolni nem lehet néhány nap alatt, de arra törekszünk, hogy fejben tisztábbak legyenek a játékosok a Puskás Akadémia elleni mérkőzésre."

Kikapott a Mezőkövesd, így beérheti a Puskás Akadémia, Jó formában van a csapat, minden esélye meg is van erre. Hornyák Zsolt jó csapatnak tartja a DVSC-t, de győzni megy az együttes Debrecenbe.

Ezt mondta el a találkozó előtti a felcsúti vezetőedző:

,,Már megszokhattuk, hogy a hajrában nincs olyan csapat, amelynek ne volna égető szüksége a pontokra. Az egyetlen kivétel a Kaposvár volt, de a zalaegerszegi súlyos vereség után ők is észbe kaptak, és Debrecenben, illetve nálunk is mindent megtettek a jó eredményért. A DVSC-t jó csapatnak tartom, függetlenül attól, hogy most nehéz helyzetben van. Ellenfelünk a bennmaradásért küzd, így biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nekünk ugyanakkor magunkkal kell foglalkoznunk, hiszen még komoly esélyünk van arra, hogy odaérjünk a harmadik helyre. Remélem, szombaton jó játékkal győzni tudunk, és még jobban meg tudjuk közelíteni a dobogós pozíciót.”

19.00: DVSC-Puskás Akadémia

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink