DVSC-Mezőkövesd: tapad a Fehérvárra a Kövesd - reakciók, videók

Emlékezetes marad a kövesdi jubileum.

Forrás: dvsc.hu

150. NB I-es meccsét játszotta szombaton a Mezőkövesd. A mostani szezon meglepetéscsapatának elkönyvelt együttes a DVSC otthonában vizitált. Nem várt könnyű mérkőzés Kuttor Attila tanítványaira, hiszen a debreceniek Vitelki Zoltán vezetésével még nem szenvedtek vereséget a pontvadászatban. A hajdúságiak menetelését meg tudta törni a Kövesd, amely 3-1-re diadalmaskodott a Nagyerdei Stadionban. 

A meccs elején a DVSC dominált, Szappanosnak többször is védenivalója akadt.  Ennek ellenére Pillár szerezte meg a vezetést a 29. percben. 

Security Check Required

 

A 38. minutumban egy védelmi megingást használtak ki a vendégek: Besirovic passza után Zivzivadze talált be. A grúz csatár hetedik találatát jegyezte a cívisvárosban a mostani NB I-es kiírásban. 

Security Check Required

 

A második játékrész elején Silye Erik is beköszönt, egy komoly tűzijátékot tudott lezárni a mezőkövesdi futballista. Kosicky az akciónál ugyan háromszor is hárítani tudott, de a kapufáról kipattanó labdát Silye pofozta be. 

Security Check Required

 

A végeredményt végül Trujic állította be a végjátékban. A sárga-kék alakulat története során ötödik alkalommal fektette két vállra a hajdúságiakat a legmagasabb osztályban. 

Security Check Required

 

A Mezőkövesd a győzelmének köszönhetően stabilan őrzi harmadik helyét a táblázaton. Sőt, a Fehérvár ugye elveszítette a Fradi elleni rangadót, így a Fejér megyeieknek hátrafele is kell tekinteniük, hiszen a Kövesd hátránya csupán két pont. A fehérváriak az előző héten legyőzték ugyan a mezőkövesdieket, de azon a meccsen is megsüvegelendő teljesítményt nyújtott Kuttor Attila alakulata.

A DVSC-nél tehát megszakadt a jó sorozat, bár a vereség ellenére akadtak szép pillanatai Vitelki Zoltán tanítványainak. A tréner szerint szombaton kaptak egy pofont, de menniük kell tovább a megkezdett úton.

Hiába a román első gólja, megcsapta a kiesés szele az Újpestet - eredmények, tabella - NB1.hu

A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket. Magabiztosan tudott nyerni a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia, a Kaposvár egyre nagyobb bajban van. A Honvéd és a DVTK tovább ostromolja a dobogót, veszélyben lehet a Kisvárda és a Paks.

A Loki a következő játéknapon a Paks otthonában javíthat, míg a Mezőkövesd a Ferencvárost fogadja. A Kövesd a zöld-fehérek ellen is bebizonyítja, hogy nem érdemtelenül áll olyan előkelő helyen a táblázaton... És arról se felejtkezzünk el, hogy a Magyar Kupában is áll a gárda, amely a 8 közé juthat jövő szerdán. A Kaposvár elleni párharc odavágóját 2-1-re nyerte meg a Kövesd.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Vitelki Zoltán: "Jól kezdtük a mérkőzést, megvolt a lehetőségünk a gólszerzésre, próbáltunk úgy játszani, ahogy azt elterveztük. Hajtottak, mentek a játékosok, de a hibáinkat a Kövesd kihasználta. Kaptunk most egy pofont, mennünk kell tovább, tenni a dolgunkat. Azon kell dolgoznunk, hogy minél kevesebb olyan helyzet legyen egy mérkőzésen, amiből az ellenfél előnyt tud kovácsolni. Pozitívum, hogy a játékosok mentek végig, a szépítés megvolt, de ma csak ennyi volt a csapatban."

Kuttor Attila: "Egyik mérkőzésre sem úgy futunk ki, hogy tudjuk, magabiztosgyőzelmet fogunk aratni, azért mindig meg kell dolgozni. Az előző mérkőzéseken is nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, csak ez nem jött ki számszerűségében. Tudtuk, hogy a jó formában lévő, dinamikus, fiatalos lendületes csapathoz látogatunk, erre felkészültünk. Minden mérkőzésen a saját játékunkat szeretnénk előtérbe helyezni, ráerőltetni akaratunkat az ellenfélre, ez ma sikerült."

DVSC-Kövesd: bravúrok sorozatát mutatta be a Loki kapusa, de hiába - videó - NB1.hu

Megszakadt a Loki veretlenségi sorozata, a debreceni csapatot a Mezőkövesd fékezte le. Kuttor Attila csapata a 48. percben már 3-0-ra vezetett a Nagyerdei Stadionban, végül a kövesdiek 3-1-re diadalmaskodtak. A kieső helyen álló ZTE otthon tudta tartani a 3 pontot a gyengélkedő Újpest ellen, ezzel megszereték idei első győzelmüket.

EMLÉKEZTETŐ:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-2)
Debrecen, 3020 néző, v:
Bognár 
gólszerző: Trujic (91.), illetve Pillár (29.), Zivzivadze (38.), Silye (48.)     
sárga lap: Habovda (61.), Garba (80.), illetve Besirovic (45.), Nagy D. (60.)
DVSC: Kosicky - Habovda (Baráth, 71.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Csősz (Garba, 46.), Kusnyír - Bódi, Szécsi, Varga K. (Trujic, 61.) - Adeniji
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai (Silye, 46.) - Karnyicki, Berecz - Cseri (Vajda, 75.), Besirovic, Nagy D. (Jurina, 84.) - Zivzivadze

Legfrissebb híreink