DVSC-Honvéd: szervezettség kontra új impulzus - reakciók

Csak a győzelem elfogadható.

Forrás: dvsc.hu

A szombati játéknap rangadóján a Debreceni VSC a Budapest Honvéd együttesét fogadja. A mérkőzés két apektusból is pikáns, hiszen a tabellán elfoglalt helyek alapján a kilencedik látja vendégül a nyolcadikot, illetve, hogy most debütál a hazaiak kispadján a nemrég kinevezett vezetőedző, a szerb Srdjan Blagojevic. A pontkülönbség mindössze kettő a gárdák között és egy esetleges sikerrel közelebb lehet kerülni az élbolyhoz. Mindkét csapatnak csalódáskeltő eddigi a szezon, hiszen nyolc mérkőzést követően a Loki egyszer a Honvéd pedig kétszer tudta győztesen elhagyni a pályát, így mindkét fél szurkolóira ráférne a kiengesztelés. A kispestiek legalább egy két meccses veretlenségi “sorozatban” vannak. A DVSC egy paksi fiaskó után igyekszik javítani, amit most egy új impulzussal tenne meg. Bár nincsenek jó formában a debreceniek otthon még nem találtak legyőzőre az új szezonban. Az elmúlt mérkőzések alapján garantált a gólözön, hiszen az elmúlt három találkozójukon 19 gól esett.

“Már sokszor említettem, hogy nagyon sok jót hallottam Magyarországról, a magyar emberekről, az egyesületekről, s az eddigi tapasztalataim alapján ezek mind beigazolódtak. Megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek, és már nagyon várom a holnapi meccset. Meg kell dicsérnem a csapatot, hiszen nagyon jól teljesített az elmúlt napokban. Megígérhetem, hogy holnap minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat és megnyerjük a mérkőzést. Az elmúlt kilenc napban leginkább arra törekedtem, hogy megismerjem a csapatot, a játékosokat, és ezt nagyon rövid idő alatt sikerült is elérni. Edzőként persze mindig többet akarunk: plusz egy edzést, plusz egy játékost, plusz egy gyakorlatot, soha semmi sem elég, de ez része a munkánknak, amihez tudni kell alkalmazkodni. Holnap azonban kimegyünk a pályára, játszani fogunk és megpróbálunk győzni. A legfontosabb, hogy mindenki a maximumra törekedjen, a játékosok bízzanak egymásban és az edzőben, az eredményt pedig majd holnap meglátjuk” - nyilatkozta a DVSC trénere.

“Az elmúlt fél év nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. A pályafutásom során semmilyen sérülésem nem volt, most viszont kétszer is térdműtéten estem át. Nyilván megviselt lelkileg, de szerencsére jó állapotban tértem vissza a többiek közé. A múlt héten edzőváltáson esett át a gárda, a legfőbb cél pedig az volt, hogy kihozzuk a maximumot a válogatott szünetből. Jelen helyzetünkben minden egyes meccsnek nagy jelentősége van. Muszáj elkezdeni gyűjteni a három pontokat, erre pedig itt a lehetőség a Honvéd ellen. Jó csapattal játszunk, ráadásul hazai közönség előtt léphetünk pályára, így összességében bizakodóan állunk a találkozó előtt” - mondta Gróf Dávid a DVSC kapusa. 

“Pozitív élménnyel zártuk a legutóbbi tétmeccsünket, a kupában jó teljesítménnyel mentünk tovább, az előző héten pedig kihasználtuk az időt arra, hogy gyakoroljunk. A felkészülési mérkőzésen többen lehetőséget kaptak, akik eddig kevesebbet voltak a pályán, a héten pedig már a Debrecen elleni találkozóra készültünk. A válogatottnál szereplő játékosaink jó állapotban tértek vissza, csütörtökön már teljes kerettel tudunk edzeni” – mondta Tam Courts vezetőedző. 

“A kupameccs után oda kellett figyelni arra, hogy mindenkinél a neki megfelelő módon osszuk el a terhelés, a regeneráció és a pihenés arányát. Fizikai teszteteket is végeztünk, hogy lássuk, milyen állapotban vannak a srácok, akik ebben az időszakban is eltökélten dolgoztak, a héten pedig már a szokásos ritmusban készültünk. A Debrecen kemény ellenfél lesz, hazai pályán még veretlen a szezonban, de a célunk a három pont megszerzése. Továbbra is szervezetten, csapatként kell futballoznunk az elsőtől az utolsó pillanatig, és a jó védekezés megtartása mellett a támadásokra kell még nagyobb fókuszt helyeznünk. Képesek vagyunk arra, hogy bárkivel felvegyük a versenyt a bajnokságban, több mérkőzésen is csak az utolsó passzon, egy-egy döntésen múlott az, hogy nem tudunk eredményesebbek lenni, ezen kell változtatni, ezeket a szituációkat még jobban megoldani, hogy magasabb százalékban értékesítsük a helyzeteinket" - tette hozzá a kispesti tréner.

A csapatok 17 órakor csapnak össze. 


 

Legfrissebb híreink