DVSC-Gyirmót: többen visszatérhetnek, Huszti elárult egy kulisszatitkot

Csertői és a több sansz.

Forrás: dvsc.hu

Péntek este a DVSC-Gyirmót meccsel kezdődik el az NB I 6. fordulója.
 

Az élvonal két újonca az előző idényben még az NB II-ben találkozott egymással, akkor kettőből kétszer a gyirmótiak nyertek (1-0 hazai pályán, 2-0 Debrecenben), ám az új szezonban egyelőre a Loki áll előrébb: ugyan mindkét együttes felemásan nyitott, Huszti Szabolcs öt ponttal álló együttesének van már győzelme (az első fordulóban a Honvédot verték 4-1-re), míg a gyirmótiak két vereség mellett három döntetlent játszottak. 

Mindkét oldalon cél lehet tehát a javítás, ami a válogatott szünet után különösen nagy löketet adhatna a következő hetekre. A DVSC honlapja úgy fogalmazott, a sérült játékosok közül többen is visszatérhetnek (akár ketten-hárman is), míg Huszti elárult egy kulisszatitkot arról, hogyan töltötték a "pihenőt".

"Főképp a védekezéssel foglalkoztunk a válogatott szünetben, hiszen rengeteg gólt kapunk. Folyamatosan erőltettük, gyakoroltuk a párharcok sikeres megvívását, a megfelelő agresszivitás meglétét, mert ezt hiányolom. A védekezésünkön javítani kell, de nemcsak a védőkről beszélek vagy a középpályásokról, hanem csapatszinten kell ezt jól megoldani. Bár nem ez a stáb ült még a kispadon, de nem mondok újat azzal, hogy a Gyirmót felé van tartozásunk: az előző bajnokságban oda-vissza kikapott a csapat a pénteki riválistól. Idehaza nem is lehet más célunk, mint hogy megnyerjük a mérkőzést."

Csertői Aurél, a gyirmótiak trénere is nyilatkozott:

"Ránk fért ez a pihenő, de nem lehet kiindulni az előző szezon meccseiből. Mindkét csapatnak van egy bizonyos játéka és mindkét csapat azt gondolja, hogy itt a lehetőség, de jobb teljesítményt kell nyújtanunk a győzelemnél. A Debrecent én a hátsóbb régióba sorolom, tehát ellenük talán több sanszunk van."


A találkozó 20 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadionban.

Legfrissebb híreink