DVSC: Dzsudzsákot kiállították, ketten is debütáltak - videó

Hazatér a csapat.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC JELENTÉSE:

"Az ausztriai edzőtábor második, a nyári félkészülési időszak negyedik edzőmérkőzését is lejátszotta szombaton délután a DVSC. Együttesünk a Sturm Graz második csapata ellen lépett pályára Gleisdorfban, a kezdő tizenegyben helyet kapott Dusan Lagator, az újonnan igazolt montenegrói válogatott védő is.

A találkozó elején Szécsi Márk jutott kisebb lehetőséghez, de a 4. percben 16 méterről fölé lőtt. A 9. perc elején Bódi Ádám lódult meg, csinált egy jó visszacselt, majd 14 méterről lőtt, a kapus csak bravúrral tudott hárítani. Egyértelműen a Loki játszott fölényben, a 19. minutumban Ferenczi János próbálkozott távolról, de a labda fölé szállt.

A 28. perc hozta az elő osztrák helyzetet (kimaradt), majd a félidő végjátékának kezdetén Baráth Péter veszélyeztetett, de a 36. percben blokkolták a lövését. A 42. percben Bódi Ádám jobb oldali beadásáról ha csak centikkel is, de lemaradtak középen a társak, ezt követően Hrabina Alex mutatott be egy bravúrt, így aztán a szünetig nem esett gól.

A második játékrész rögtön DVSC-helyzetekkel kezdődött, a 46. percben a csereként beállt Dorian Babunski perdítését blokkolták, utána Major Sámuel szólója végén védett az osztrák hálóőr, majd 11-eshez jutott csapatunk, ám a 49. percben a szünetben beszállt Dzsudzsák Balázs büntetőjét is védte a kapus.

A mérkőzés utolsó harmadában volt két Kundrák-sansz (a 67. percben fölé, a 69. percben nem sokkal mellé fejelt), illetve egy kiállítás is, a 75. percben Dzsudzsák Balázs kapott egy véleményes piros lapot, utána percekig állt a játék. A Loki a pauzát követően szinte rögtön gólt kapott, a 79. minutumban egy 16 méteres osztrák szabadrúgás után hiába védett nagyot Erdélyi Benedek, a kipattanót értékesítették a graziak (1-0). Az eredmény a lefújásig már nem is változott.

A jövő héten itthon folytatja a felkészülést a csapat, július 24-én 18 órától pedig az ukrán Veres Rivne ellen vív jótékonysági mérkőzést a Nagyerdei Stadionban.

Sturm Graz II-DVSC 1-0 (0-0).

DVSC: Hrabina – Baranyai, Lagator, Charleston, Ferenczi – Varga J., Major, Baráth P. – Szécsi, Bódi – Sós. Csere: Erdélyi (kapus), Deslandes, Dreskovic, Manrique, Sipos, Dzsudzsák, Do. Babunski, Kusnyír, Bévárdi, Kundrák. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Kiállítva: Dzsudzsák (75.)."

A lefújás után az egy félidőt a pályán töltő ifjú kapust, Erdélyi Benedeket kérdezte a Loki TV. A 16 esztendős hálóőrnek ez volt az első mérkőzése a DVSC felnőttcsapatában:

Joao Janeiro vezetőedző vasárnap reggel még vezényelt egy edzést a játékosoknak, akik a jövő héttől már ismét Pallagon, a DVSC Labdarúgó Akadémián készülnek - jelezte szintén a klub honlapja. A csapat a tervek szerint a jövő hétvégén két felkészülési mérkőzést is vív, szombaton a Nyíregyháza, míg vasárnap a Veres Rivne ellen.

Legfrissebb híreink