Dunaszerdahely: válogatott légiós érkezett - RÉSZLETEK

Hivatalos bejelentés.

Forrás: dac1904.sk/hu

A DAC közleménye:

"A moldáv válogatott csatára, Ion Nicolaescu a DAC játékosa lett. A Kisinyovban született (1998. szeptember 7-én) huszonkét esztendős futballista 2023. június 30-ig szóló szerződésben egyezett meg klubunkkal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy pályafutásom moldáviai és fehéroroszországi szakaszát követően egy olyan klubhoz igazolhattam, amely szerepel az Európa-ligában. Tisztában vagyok vele, hogy a klub fantasztikus szurkolókkal rendelkezik, akik minden egyes mérkőzésen megtöltik a stadiont. Szeretnék örömet okozni nekik, továbbá segíteni a csapatot a trófeák elnyerésében és az Európa-ligában való továbbjutás kiharcolásában” – mondta a szerződés aláírását követően a 184 cm magas támadó, aki hatévesen szülővárosában, Kisinyovban ismerkedett meg a sportág alapjaival. Az ottani Zimbru együttesében már 16 esztendősen a felnőtt élvonalban futballozott. 2018 augusztusa óta Fehéroroszországban szerepelt, ahol másfél évig a Sahtar Szoligorszk, januártól pedig az FK Vitebszk mezét viselte. „Tíz gólt szereztem ebben az idényben és a góllövést Dunaszerdahelyen is folytatni szeretném. Az első helyen azonban mindig a csapat és annak sikerei állnak.”

Nicolaescu a 19 és a 21 éven alatti válogatottnak is a tagja volt, az elmúlt két évben pedig már a felnőtt nemzeti csapatban szerepelt, eddig hétszer. Debütálását 2018 szeptemberében abszolválta, egy nappal a 20. születésnapja után. Pár napja, idén szeptember elején a Koszovó elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen az első gólját is megszerezte a felnőttválogatottban.

„Nagyon örülök annak, hogy egy másik csatárral is bővült a keretünk. Ion nagyon gyors labdarúgó, aki remekül érzi a kaput. Képes középcsatárként, esetleg szélsőként is futballozni. Boldog vagyok, amiért sikerült őt leigazolnunk a DAC-hoz” – tette hozzá Bernd Storck vezetőedző.

Ion Nicolaescu a DAC első moldáv játékosa lesz, aki kedvenc számát, a 98-ast választotta mezszámként. Új szerzeményünk már a Jablonec elleni holnapi Európa-ligás mérkőzésen az edzői stáb rendelkezésére áll."

Legfrissebb híreink