Dunaszerdahely: magyar edző is segítheti Storck munkáját

Megnevezték a szakmai stáb tagjait.

Forrás: dac1904.sk/hu

Bernd Storck június első napján elkezdte a munkáját a Dunaszerdahely csapatánál. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányával a DAC vezetősége két évre szóló szerződést kötött.

DAC: kinevezték az új edzőt - NB1.hu

 

A szlovák bajnokságban szereplő együttes a hivatalos weboldalán bejelentette, hogy kik alkotják Storck szakmai stábját. Íme a dunaszerdahelyiek közleménye:

"A vezetőedző munkáját asszisztensként Németh Antal segíti, míg az erőnléti edző Alexander Storck lett.A kapusokért továbbra is Martin Raška felel. Az új stáb munkáját az Akadémia erőnléti edzője, Gábriš Csaba is segíti, akinek a felügyelete alatt készült a csapat az elmúlt hetekben.

A negyvenhat esztendős Németh Antal a 17, 18 és a 19 éven alatti magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. A tizenhetesekkel és a tizenkilencesekkel bejutott az Európa-bajnokság selejtezőjének Elitkörébe. Legutóbb pont az U17-es együttest vezette. A Budapestről származó szakember játékos-pályafutása során legmagasabb szinten a magyar másodosztályban futballozott, illetve az új-zélandi élvonalban is szerepelt. Hazatérése után fokozatosan az edzői szakmával kezdett el foglalkozni. Klubszinten a budapesti Vasasnál dolgozott, ahol az ottani Akadémia szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Innen választotta ki őt a Magyar Labdarúgó-szövetség akkori sportigazgatója, Bernd Storck a szövetségi edzők közé. Németh Antal a legmagasabb szintű edzői Pro licenccel rendelkezik.

Alexander Storck, a vezetőedző 32 éves fia, gyermekkorában futballozott és teniszezett is, később azonban a profi teniszpályafutás mellett döntött. A Bochumból származó Storck a sporttudományok terén szerzett egyetemi diplomát. A múltban a magyar korosztályos válogatottak mellett dolgozott erőnléti edzőként, később a szülővárosa klubjának akadémiáján is megfordult, majd 2019 tavaszától mostanáig az édesapja munkáját segítette Belgiumban."

Legfrissebb híreink