Dunaszerdahely: két alapemberről is fontos hír érkezett

Van okuk az örömre a drukkereknek.

Forrás:

A Dunaszerdahely az előző héten óriási örömet okozott a drukkereinek, hiszen a Slovan Bratislava ellen magabiztos győzelmet aratott (5-2). A vezetőség most újabb örömhírrel kedveskedett a szimpatizánsoknak, ugyanis Eric Davis és Cesar Blackman is meghosszabbította a szerződését. Íme a DAC közleménye a döntésről:

"Eric Davis és Cesar Blackman is megegyeztek a DAC-cal a jelenlegi kontraktusuk meghosszabbításában.

Panamai idegenlégiósaink megújított szerződéseket írtak alá klubunkkal. Davis legalább 2021 nyaráig marad Dunaszerdahelyen, emellett a megállapodásban egy további opciós év is szerepel. Blackman esetében az új kontraktus 2022 júniusáig szól.

A 28 éves panamai válogatott Eric Davis 2015 szeptemberétől futballozik a Csallóközben, és a DAC jelenlegi játékoskeretéből ő szolgálja leghosszabb ideje a klubunkat. Az elmúlt négy idény során 93 élvonalbeli mérkőzést abszolvált sárga-kékben, ezeken 13 gólt szerzett. A 2017/18-as és a 2018/19-es szezon után is őt választották a Fortuna Liga legjobb balhátvédjének. Tavaly ő volt a szlovák élvonal egyetlen képviselője az oroszországi világbajnokságon.

A hét évvel fiatalabb Cesar Blackman két éve igazolt Dunaszerdahelyre, 2017 szeptemberében négy esztendőre szóló szerződést írt alá. A sokszoros ifjúsági válogatott idén bemutatkozhatott a panamai felnőtt nemzeti csapatban is, jelenleg pedig Peter Hyballa kezdő tizenegyének stabil tagja. A Fortuna Ligában eddig 17 alkalommal lépett pályára.

„Nagyon boldogok vagyunk, amiért Eric és Cesar is úgy döntött, hogy a jövőjüket a mi klubunkkal kötik össze. Mindketten nagyon fontos tagjai a DAC-nak, a játékstílusuk és a mentalitásuk különbözik a legtöbb futballistáétól, amivel érdekes elemeket hoznak az együttes stílusába. A panamai labdarúgókkal való együttműködésünk mindkét fél számára gyümölcsözőnek bizonyult az elmúlt években és bízunk venne, hogy a közös munka továbbra is hasonló szellemben folytatódik majd,” jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele."

Legfrissebb híreink