Duchatelet és a „fiataszabály"

Budapest - Elmondta a véleményét a tulajdonos.

Forrás:

Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa örül, hogy megváltoztatták a fiatalszabályt, mert úgy érzi, ezzel még inkább motiválják az akadémiákat, hogy a minőségre törekedjenek.
 
„Az alapötlet jó volt, de nem állta ki a mindennapok próbáját. Az új szabállyal az igazi kihívást az jelenti, hogy a klubokat az alapján javadalmazzák, hogy hány játékost neveltek ki” – mondta Duchatelet, aki szerint elég nehéz lesz meghatározni, „mit jelent az, hogy labdarúgó”.
 
„Ha valaki az első osztályban játszik, az rendben van, őt nevezhetjük labdarúgónak” – vélekedett az Újpest FC tulajdonosa, de hozzátette, vannak utánpótlás-válogatott játékosok is, így nehéz lesz eldönteni, ki nevelt ki minőségi futballistákat.
 
„Ha megnézzük a Standard de Liége utánpótlását, évente csak azért kapnak szolidaritási hozzájárulásként öt millió eurót, mert korábban minőségi játékosokat neveltek. Így azt gondolom, minden akadémiának nagyon motiváltnak kell lennie, hogy a minőséget képviselje” – tette hozzá.
 
A Roderick Duchatelet-vel készített teljes beszélgetést megtekinthetik a március 30-i Játékoskijáró című műsorban, 20 óra 15 perctől az M4 Sporton.

Simeone is vinné Gulácsit, aki a legjobbak közé került - NB1.hu

Gulácsi kérői

Legfrissebb híreink