Drámai hajrában Orbán egyenlített Szalaiék ellen - videó

A magyar támadó eldönthette volna a meccset.

Forrás:

Ismét kiegyenlített mérkőzést hozott a Lipcse és a Hoffenheim találkozója, mely végül pontosztozkodással zárult. Mindhárom magyar pályára lépett a találkozón. Míg Gulácsi és Orbán a kezdőben kapott helyet, addig Szalai a második félidőben kapott 20 percet, és közel állt ahhoz, hogy eldöntse a meccset.
 
Az első játékrészben a vendégek kezdtek jobban, és a 22. percben egy kis szerencsével meg is szerezték a vezetést. Joelinton szerzett a felezőnél labdát, majd Belfoldilhez továbbított, aki a tizenhatos előterében tette vissza a labdát társa lábára. Joelinton szinte azonnal tüzelt, de Gulácsi hárítani tudta a próbálkozást, azonban pont a másik oldalon érkező Kramaric elé pattant, akinek az üres kapuba kellett 5 méterről betalálnia.
 
A folytatásban mindent megtett a Leipzig, hogy egyenlítsen, de nem tudták feltörni a Hoffenheim védelmét.
 
A második játékrészben egyértelműen domináltak Orbánék, de a Hoffenheimnek is meg voltak az esélyei, hogy növeljék előnyüket. Nem sokkal a vége előtt a csereként beálló Szalai érkezett Kramaric beadására, és fejelt jó helyre, de Gulácsinak sikerült kitornásznia a labdát.
 
Ralf Ragnick a végén már mindent egy lapra tett, Willi Orbán is a támadószekcióba került, és meg is hálálta a bizalmat. Amikor már mindenki azt hitte, hogy elviszi a három pontot a TSG, Halstenberg labdáját lőtte kapásból a hálóba a védő.

Bundesliga, 23. forduló
RB Leipzig-TSG Hoffenheim 1-1 (0-1)
33569 néző.
Gólszerzők: Orbán (89.), illetve Kramaric (22.)
RB Leipzig: Gulácsi –Konaté, Orbán, Ilsanker (Adams) – Laimer, Demme (Kampl), Klostermann, Sabitzer, Halstenberg – Cunha (Augustin), Poulsen
TSG Hoffenheim: Baumann – Adams, Kaderábek, Schulz, Posch –Amiri (Bicakcic), Demirbay, Grillitsch, Joelinton (Nelson) – Kramaric, Belfoldil (Szalai 69.)

Legfrissebb híreink