Dráma a rangadón: hallgatott a Budafok legjobbja a bíróra az utolsó percben

Parádésan mutatkozott be a DVTK új csatára.

Forrás:

DVTK-Budafok 1-1

Nagyon fontos mérkőzés volt a DVTK-Budafok mindkét csapat számára, hiszen a forduló előtti utolsóhoz az utolsó előtti látogatott, azaz, az a két gárda mérte össze a tudását, melyek kiesnének, ha most lenne vége a bajnokságnak, vagy lezárnák, mint mondjuk az NB II-öt tavaly tavasszal.

Nagy volt így a tétje a találkozónak, ez érződött is a feleken, akik mindent elkövettek azért – fölöttébb hatékonyan -, hogy az ellenfél ne tudja gólhelyzetek garmadáját kialakítani.

Mindkét gárdában kezdett egy friss igazolás, a hazaiaknál a Puskás Akadémiától érkező David Vanacek, míg a vendégeknél a Mezőkövesd kölcsönjátékosa, Jagodics Márk debütált. Mindkét futballista megtett mindent, amit csak tudott, Vanacek gólt szerzett, de a legtöbben majd a nem miskolciak közül Kulcsár Kornél zsenialitásáról értekeznek majd.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KULCSÁR KORNÉL
Az NB I egyik legjobb karmestere és rúgótechnikájú játékosa is egyben. Akik ismerik, azt is tudják, mekkora csibész. Ezt a lefújás utáni nyilatkozatával is bizonyította, amikor elmesélte, hogy hallgatott a sporira.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: KULCSÁR KORNÉL OKOS GÓLJA
Az utolsó pillanat volt a meccsből, amikor 27 méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Budafok, kissé a balösszekötő helyéről. Mindenki arra számított, hogy a kitűnő rúgótechnikával (és egyébként karmesteri) tulajdonságokkal rendelkező Kulcsár magasan és a jobb felső irányába rúgja majd a labdát, ő viszont laposan és a sorfal alatt, a jobbra mozduló Antal mellett a bal alsóba lőtt. A meccs után elmondta, szólt neki a spori, hogy rúgja rá vagy egyből adja be, mert utolsó mozzanat lesz. Kulcsár az előbbit csinálta.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
39. p.:
Szép, gyors támadást vezetett a DVTK. Grozav indította a bal oldalon előreiramodó Marint, aki balról laposan és remekül adott középre, ahol érkezett Vanacek, aki pár lépésről a kapuba passzolt. Oláh nem tudott menteni, Póser meg tehetetlen volt. 1-0

90+6. perc: 27 méterre a kaputól Kulcsár szabadrúgásból, kissé balról a felugró sorfal alatt a jobbra mozduló Antal mellett a bal alsóba lőtt. Elképesztően okos gól volt. 1-1!

KÖVETKEZŐ FELADAT
A Diósgyőr szerdán a Puskás Akadémia vendége lesz (Vanacek készülhet, meg ő rá is...), míg a Budafok a Zalaegerszeget fogadja.

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Diósgyőri VTK-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Miskolc, zárt kapus, v.:
Bognár
gólszerzők: Vanecek (40.), illetve Kulcsár (96.)
kiállítva: Zivulic (83.)
sárga lap: Vanecek (24.), Márkvárt (78.), Max (95.), illetve Ihrig-Farkas (35.), Jagodics (81.), Huszti A. (88.), Oláh B. (88.)
Diósgyőr: Antal - Grgic, Milovic, Soldo, Marin - Márkvárt (Pedro, 78.), Sesztakov - Drazic (Hegedűs, 87.), Grozav (Ivanovski, a szünetben), Suljic (Augusto Max, a szünetben) - Vanecek (Zivulic, 68.)
Budafok: Póser - Huszti A., Kovács D., Jagodics, Zeke - Oláh B., Csonka - Skribek (Takács R., a szünetben), Filkor, Ihrig-Farkas (Szabó M., 77.) - Zsóri (Kulcsár K., a szünetben)
 

TABELLA A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL
 

FRISSÍTÉS:

Összetörtek a DVTK játékosai, Csizmadia elkönyvelte - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink