Dortmundot is megizzasztó csapat ellen készülnek Gulácsiék

Kulcsfontosságú a három pont.

Forrás:

Rendkívül fontos meccset játszanak Gulácsi Péterék szombat este az Augsburg ellen. Ha tartani akarják a lépést a két éllovassal, az 54-54 ponttal álló Borussia Dortmunddal és Bayern Münchennel, illetve meg akarják őrizni pozíciójuk a Mönchengladbachhal szemben, akkor mindenképpen meg kell szerezniük a három pontot. Előbbi kettő kilenc ponttal ját előttük, míg utóbbi mindössze kettővel van lemaradva. Ellenfelük ezzel szemben a kiesés ellen küzd, mindössze két ponttal van a kiesési zóna felett.
 
A Lipcse jó sorozatban van január vége óta, 5 győzelmet és két döntetlent játszottak azóta. Vezetőedzőjük Ralf Ragnick is erre a magabiztos teljesítményre, és legutóbbi Nürnberg elleni 1-0-os győzelmükre. 
 
- Láttuk, hogy a Dortmundnak is milyen nehezen sikerült feltörnie az Augsburg szilárd játékát pénteken – kezdte Ragnick. – Hasonló stílusban játszanak majd ellenünk is, egy tömör védekező felállással. Csapatként képesnek kell lennünk alkalmazkodni a különböző kihívásokhoz, és fel kell készülnünk rájuk. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű meccs. De úgy megyünk bele a meccsbe, hogy hiszünk abban, meg tudjuk szerezni a három pontot.
 
Örömhír a Lipcse szurkolók számára, hogy Timo Werner már részt vehetett megfázása után az edzéseken, így tudja vállalni a játékot, viszont Diego Demme továbbra is betegséggel küzd, míg Yussuf Poulsen vádli sérülés miatt előbb volt kénytelen befejezni az edzést. Játéka kérdéses. Emile Smith Rowe és Dayot Upamecano egyéni edzéseket végzett hét közben. A sérültek mellett pedig Willi Orbánnak és Stefan Ilsankernek is figyelnie kell a meccsen, hiszen mindkettőjüknek négy sárgája van.
 
Az Augsburgnak abszolút nincs szerencséje a sérülések terén, gyakorlatilag egy csapatnyi játékosnak kérdéses a játéka. Callsen-Bracker, Finnbogason, Giefer, Gouweleeuw, Jakob, Luthe, Moravek, Richter, Schieber és Stafylidis sem biztos, hogy pályán lehet. Mellettük Framberger térde miatt biztosan kihagyja a mérkőzést, míg Hahn sárga lapok, Oxford pedig piros miatt kénytelen ugyanezt tenni.
 

Legfrissebb híreink