Döntöttek Kalmárról, bűnhődhet a Slovan és a Trnava

Szlovákiában is van fegyelmi bizottság.

Forrás:

Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) fegyelmi bizottságának pénteki ülésén többek közt Kalmár Zsolt kritikus nyilatkozata volt a téma - jelentette a parameter.sk.
 
„Mindkét tizenhatoson belül hasonló eset történt. Blackman kezezését követően a vendégek büntetőt rúghattak, a Slovan játékosának kezezése után nem állt meg a mérkőzés. Ugyanannak a helyzetnek ugyanazt az eredményt kellett volna hoznia. Büntetőt kellett volna rúgnunk. De tudjuk, hogy a játékvezető szlovák volt“ - nyilatkozta Kalmár a DAC-Slovan (0-1) után két hete.
 
A múlt hét pénteki ülésen született döntés értelmében a fegyelmi bizottság írásos álláspontot kért Kalmártól a bíróval szembeni kritikus nyilatkozatával kapcsolatban.
 
A bizottság megkapta a játékostól kért álláspontot, majd annak kiértékelését követően pénteken megszületett a végső döntés, amely szerint a labdarúgóval szemben nem foganatosítottak semmilyen fegyelmi intézkedést.
 
Bajba kerülhet viszont a Slovan, illetve a Spartak Trnava, ugyanis a fegyelmi bizottság vizsgálni kezdte a két csapat szurkolóinak viselkedését. Az előző fordulóban a Slovan szurkolói műanyag poharakat dobáltak a pályára a Sereď elleni idegenbeli mérkőzésen, valamint szociális berendezést rongáltak.
 
A nagyszombati csapatnak a DAC elleni mérkőzésen mutatott szurkolói megnyilvánulásért kell magyarázkodnia: a Spartak drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak a nézőtéren, illetve vulgarizmusokkal sértegették a sárga-kékeket.
 

Legfrissebb híreink