Döntött a Fradi arról, hogy visszahívja-e a játékosait a válogatottól

Hajnal Tamás nyilatkozott.

Forrás:

Rendkívül fontos mérkőzésekre készül a magyar válogatott, amely Bulgáriában Eb-pótselejtezőt, majd Szerbiában és Oroszországban Nemzetek Ligája-találkozót játszik. Nemzeti csapatunk helyzetét nehezíti, hogy több külföldi klub nem vagy csak részben engedi el játékosait a magyar válogatottba – írta a fradi.hu.

Mint ismeretes, Szoboszlai Dominik egyik meccsen sem lehet ott a Salzburg döntése miatt, de Sallai Rolandnak a Freiburg jelzése miatt a Bulgária elleni, míg Gulácsi Péternek a Leipzig döntése miatt a Szerbia elleni találkozó után kell visszatérnie.

Az igen nehéz helyzet a Ferencvárost is érinti, hiszen – Dibusz Dénes, Botka Endre és Sigér Dávid – jövő szerdán este még Oroszországban léphetnek pályára, emiatt pedig biztosan nem szerepelhetnek két nappal később az FTC pénteki, Kisvárda elleni idegenbeli összecsapásán. A témáról az FTC sportmenedzsere, Hajnal Tamást nyilatkozott.

Olyan időszakban vagyunk, amikor játékosaink nagy terhelésnek vannak kitéve - kezdte Hajnal Tamás a fradi.hu-nak. - A bajnokság és a Bajnokok Ligája miatt feszített sorozat vár ránk, október 16. és december 19. között 17 tétmeccset játszhatunk. Látjuk azonban, hogy a válogatott labdarúgók közül többek nem tudnak a szövetségi kapitány rendelkezésére állni, mert a klubok a járványhelyzet miatt visszarendelik a futballistáikat. Mi viszont szeretnénk a magyar válogatottat mindenben támogatni, a magyar labdarúgás érdekeit is maximálisan szem előtt tartjuk, ezért a Fradi nem fog ilyen eszközökkel élni, ezt megbeszéltük Marco Rossival is. A szövetségi kapitány számolhat a Fradi labdarúgóival, reméljük, ezzel is tudunk segíteni.

Így tehát biztosan lesznek hiányzók a jövő pénteki bajnokinkról, ám szakmai stábunk mindig is hangsúlyozta, hogy a Fradit nem 11 játékos alkotja. Bő keretünknek köszönhetően több variáció is lesz a pótlásukra.

- A mi részünkről azért nehézkes a helyzet, mert így ezekre a labdarúgókra nem számíthatunk Kisvárdán. De megértjük, és elfogadjuk, hogy ők a válogatottban is fontos szerepet töltenek be. Fontos, hogy együtt tudjunk működni a nemzeti csapattal, ezért döntöttünk úgy, hogy amennyire tudjuk, segítjük Marco Rossi munkáját. Erős keretünk van, és a célunk természetesen minden mérkőzésen az, hogy nyerjünk, így lesz ez a Kisvárda ellen is. Akik megkapják a lehetőséget, mindent megtesznek majd a Fradi sikeréért.

KORÁBBAN:

FRISSÍTÉS:

Legfrissebb híreink