Döntetlennel kezdett a magyar U17-es válogatott

Kiegyenlített meccsek vívtak a fiatalok.

Forrás: MLSZ

Döntetlennel indítottuk az U17-es Eb-selejtezőt, írta a honlapján az MLSZ:

,,A magyar válogatott kiegyenlített meccset játszott a házigazda fehéroroszokkal, a meccs egyes periódusaiban jóval veszélyesebb volt ellenfelénél, de a gólszerzés nem jött össze: 0-0-s döntetlennel zárult az első minszki Eb-selejtezőnk.

Férfi U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a minszki Eb-selejtező tornán, első ellenfele a házigazda fehérorosz válogatott volt. A hazaiaknak erős korosztályuk a mostani U17-es, ezért a továbbjutás egyik esélyeseként kezdték a tornát, de a Németh Antal vezette magyar csapatnál is egyértelmű cél a továbbjutás kiharcolása.

A mieink az utóbbi felkészülési mérkőzéseken megszokott három belső védős taktikát választották a mérkőzésen, és a stabilitásra nem is lehetett panasz az első félidőben, a fehéroroszok bár igyekeztek irányítani a mérkőzést, nagyobb helyzetekig nem jutottak el a találkozó első húsz percében. A félidő második fele viszont a magyar válogatotté volt, a 28. percben például néhány másodpercen belül két nagy lehetőségünk is volt, de a befejezések nem sikerültek.

A gólnélküli első félidő után a fehéroroszok kerültek fölénybe, a fordulás utáni bő negyedórában több ígéretes helyzetük is volt, itt közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, mint mi, Senkó Zsombornak be kellett mutatnia egy-két nagy védést. A játékrész felétől viszont ismét a mi perceink következtek, előbb Török Kevin fejelt nagy helyzetben a kapu mellé, majd egy perccel később Németh Dániel hibázott ziccert. 

A hajrában a magyar csapat tett többet a győztes gól megszerzéséért, ám kimaradtak a helyzetek, így 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás. 

A csoport másik mérkőzésén a lettek meglepetésre 2-1-re legyőzték a szerbeket. A magyar válogatott vasárnap a lett csapat ellen lép pályára."

A tornán a magyar csapatot 2003-as születésű fiatalok alkotják, s a gárda nem egyezik a Brazíliában tartózkodó, vb-re készülő U17-es együttessel, melyben a 2002-es születésű tehetségek vannak ott.

Legfrissebb híreink