Donald Trump nem akármilyen mezt ajándékozott Orbán Viktornak

A játékos több találkozón lépett pályára a válogatottban, mint az NB I-ben.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Donald Trump minden évben különböző protokollajándékokkal kedveskedik tárgyalópartnereinek, a 2019-ben átadottakról – melyek között bokszkesztyű, golfütő és könyvsorozat is volt – most készített listát a Kongresszus – írja az AP hírügynökség. Az Egyesült Államok elnöke tavaly májusban fogadta Washingtonban Orbán Viktort, akinek egy Stieber Zoltán-mezt adott ajándékba, amit az akkoriban a D. C. Unitedben légióskodó támadó is aláírt. Erről a jelenleg az NB I-es Zalaegerszegben futballozó támadó is mesélt a Nemzeti Sport Online-nak.

„Tavaly májusban kértek meg a mez dedikálására, amikor miniszterelnök úr Washingtonba látogatott – emlékezett vissza Stieber Zoltán az nso-hu-nak, aki két évet töltött a D. C. Unitednél, majd tavaly nyáron hazatért, és a ZTE játékosa lett. – Hoztam jó és rossz döntéseket is a karrierem során, az MLS-be való szerződésem kimondottan a jók közé tartozik. Megismertem egy új és feltörekvő futballkultúrát, szép emlékeket őrzök erről az időszakról. Fiatalon külföldre kerültem, bárhol jártam, éltem, futballoztam a világban, próbáltam minél több tapasztalatot gyűjteni. Tavaly 14 év légióskodás után tértem haza, jól érzem most magam itthon, több időm jut a családra és a barátokra.”

Nem ritka ma már a hasonló, sportos ajándék a nemzetközi diplomáciában: Szijjártó Péter külügyminiszterről például köztudott, hogy előszeretettel ajándékoz Puskás-mezt vagy egyéb Puskás-ajándéktárgyakat külföldi partnereinek.

 

Stieber egyébként több válogatott mérkőzésen lépett pályára, mint NB I-es meccsen.

 

Utóbbi sorozatban 22 mérkőzésen szerepelt, először 2019. augusztus 31-én játszott az élvonalban, a ZTE ellenfele éppen a Puskás Akadémia volt, 1-1 lett a találkozó végeredménye. Gólt a Paks elleni hazai, 3-1-es siker, illetve a DVSC elleni, idegenbeli 3-0-s győzelem alkalmával szerzett.

Stieber egyébként Újpesten nevelkedett, 2005-ben került az Aston Villa akadémiájára, a lila-fehéreknél Szalai Ádámmal szerepelt együtt a korosztályos csapatoknál.

Játszott a magyar U19-es, U2    0-as és U21-es nemzeti csapatokban, a felnőtt válogatottban 26 találkozón 3 gólt szerzett. 2011-ben, Egervári Sándornál debütált a svédek ellen itthon (nem kezdőként), 2-1-re megnyert találkozón. 2016-ban részt vett az Eb-n, az osztrákok ellen, csereként beállva ő állította be a 2-0-s végeredményt.

Stieber Zoltán gólja Magyarország-Ausztria 2-0

null

Legfrissebb híreink